Gulerodsbrød
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt revne gulerødder og de øvrige ingredienser(hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller rent viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og form dem runde, snit et kors i brødet og pensel det med sammenpisket æg. Pynt evt. med hvedeklid eller solsikkekerner. Bages ca. 25 min ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres lunt, evt. med tzatziki. |
|
Opskriften er vist 68964 gange,
og udskrevet 2028 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2019-06-24 14:56:29 Mine brød måtte godt have fået 5 minutter mere. 25 gram klid, kan gøre det! Laura - 2017-02-05 20:08:59 Kan anbefales. Er mega lækker 👍🏻🍞 Loui - 2013-02-27 14:25:47 Lækker opskrift .. de er lige kommet ud af ovnen.. Jeg tillod mig at ændre lidt, så jeg har kommet halv hvedemel og halv grahamsmel i, og formet dem som små aflange flutes til madpakken :) MUMS Bettina - 2009-11-04 20:10:57 Lækkert brød, jeg tilsætter 3 tsk salt og blandede kerner og lader brødene efterhæve og de bliver super gode. momogitte - 2008-04-07 19:45:16 Super god brød, og det holder sig luftig i mange dage. Jeg putter også flere gulerødder i, og bruger tit græsk yoghurt i stedet for tykmælk. Kommer an på hvad jeg lige har i huset. Opskriften er også gået videre til andre Gitte - 2008-03-21 21:43:33 Brødet er rigtig godt, men vil nok tilsætte lidt mere salt næste gang. Jeg lader også dem efterhæve 15 min inden de kommer ind i ovnen Winnie - 2005-01-01 01:01:01 Jeg brugte creme frais istedet for tykmælk og tilsatte double portion af gulerøder og brødet blev helt perfekt:-) Mette - 2005-01-01 01:01:01 Udmærket opskrift, men jeg efterhævede brødene, da de var formet. Er det ikke en fejl, at det ikke står i opskriften ? majapapaya84 - 2005-01-01 01:01:01 også god kun med olie!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne