Orientalsk risret med svinekød

Orientalsk risret med svinekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Orienten

OrientenIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Marinade til svinekød:
0.5 dl.olie
0.5-1 tsk.paprika evt. chili
0.25 tsk.sort peber, stødt
1 fedhvidløg
 
 Marinade til rejer:
0.25 dl.Engelsk sauce
0.25 dl.citronsaft
1 knsp.salt
3 dråberTabasco eller chilisovs
 
 Desuden:
400 g.magert svinekød
100 g.rejer
1 løg, 100 g
1 peberfrugt, 150 g
1 spsk.olie, 14 g
1 dåsetomatkoncentrat, 140 g
1.25 dl.vand
0.5 tsk.salt
0.25 tsk.stødte nelliker
0.5 tsk.koriander
0.25 tsk.peber, stødt
0.5 tsk.gurkemeje
3 dl.parboiled ris, 240 g
200 g.hvidkål
1 spsk.smør, 10 g
100 g.ærter
0.25 dåseananas uden saft, 200 g
25 g.plantemargarine
 
 Tilbehør:
4-8 stk.grovflutes
 
Opskrift:
Marinaden til svinekødet piskes sammen.

Marinaden til rejerne piskes sammen.

Svinekødet og rejerne kommes i hver deres marinaden og trækker i mindst 15 minutter.

Løg og peberfrugt hakkes fint.
Svitses i en gryde i olien til løgene er klare.

Tomatpuré, vand, salt og krydderier tilsættes.

Sovsen simrer under låg i ca. 20 minutter.

Risene koges i letsaltet vand sammen med gurkemeje.

Hvidkålen snittes i 2 - 3 cm. brede strimler.

Ærterne koges i letsaltet vand.

Hvidkålen svitses i smør.

Ris, hvidkål, ærter, ananas i tern og rejer blandes sammen i et smurt, ildfast fad og stilles i ovnen i 25 minutter.

Svinekødet brunes i margarinen, ca. 10 minutter og røres sammen med sovsen.

Kødet i tomatsovsen serveres sammen med risblandingen og lune flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 27537 gange,
og udskrevet 400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-08 09:32:05
Superret... ser måske lidt uoverskuelig ud, med alle de ingredienser, men når først det er klar til ovn.. er det en super nem gæsteret. Og så smager den dejligt