Fastelavnsboller med chokoladefyld

Fastelavnsboller med chokoladefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med chokoladefyld, billede 4 Fastelavnsboller med chokoladefyld, billede 1 Fastelavnsboller med chokoladefyld, billede 2 Fastelavnsboller med chokoladefyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
35 gram Gær, frisk
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
 
Opskrift:
Smuldr gæren. Smelt margarinen og kom kærnemælken i. Hæld det over gæren og rør, til gæren er opløst. Kom sukker, salt, kardemomme og mel i lidt ad gangen. Dejen skal være blød og smidig. Dæk dejen til og lad den stå på et lunt sted i 30 min.

Rør imens plantemargarine, kokos og revet chokolade sammen med æggehviden.

Slå dejen ned og rul til en pølse, som du skærer i 20 stk. Rul stykkerne flade og kom en teske fyld på midten. Rul sammen og sæt på plade, hvor bollerne efterhæver i 30 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag ved 225 grader C. alm. ovn i 8 - 10 minutter.

Når bollerne er kolde, smelter du chokoladen, kommer den over bollerne og drysser med kokos, inden chokoladen stivner.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 102269 gange,
og udskrevet 3952 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20113 (4788 kcal)
KJ pr. stk. 1005 (239 kcal)
Vægt ialt 1457 gram
Vægt pr. stk. 72 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1380 KJ (328 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 15.9 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-19 15:44:30
er man ikke til creme, som i normale fastelavnsboller, er de bare perfekte. jeg synes de er superlækre:-))

  -   2008-01-31 11:40:41
Selve dejen er super god, men de bliver meget søde med overstående fyld. Så vi laver andet fyld. Børnene elsker dem