Gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 120 minutter

Indsendt :      Red :
Gammeldags fastelavnsboller, billede 4 Gammeldags fastelavnsboller, billede 1 Gammeldags fastelavnsboller, billede 2 Gammeldags fastelavnsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
Syltetøj. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Creme:
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Frugtfarve
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kagekrymmel
   
   
Opskrift:
Dej:
Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter smørret deri, hvorefter I hælder mælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm.
Når den er det, smuldrer I gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld så sukker, salt, æg og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 30 minutter.


Creme:
Imens kommer I alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og rører godt rundt, mens det bliver opvarmet. Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og I skal huske at røre godt rundt HELE tiden. Tag gryden af varmen og lad det køle af. Drys lidt sukker over så det ikke trækker skind.


Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant, som I deler i 10-12 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I derefter en teske med cremen og en teske med syltetøj fx hindbær, jordbær eller skovbær, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasuren, som I har rørt sammen af flormelis, vand og frugtfarve i forskellige farver (i hver sin skål, naturligvis), inden I til allersidst evt. drysser lidt kagekrymmel i forskellige farver henover.





Beskrivelse:


karakterer:
Opskriften er vist 407930 gange,
og udskrevet 15774 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (263 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15538 (3699 kcal)
KJ pr. stk. 863 (205 kcal)
Vægt ialt 1606 gram
Vægt pr. stk. 89 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 967 KJ (230 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 39.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-02-21 15:47:38
Cremen skal omrøres hele tiden indtil den når kogepunktet og den tykner. Så er den klar. Husk nu højest middel varme.

  -   2020-01-29 17:12:40
Super opskrift

  -   2018-02-08 20:18:23
God opskrift, tilsatte godt nok lidt kardemommen. Bollerne bliver dejlige luftige

  -   2017-01-22 18:56:00
Lækker opskrift. 👍🏻

  -   2015-02-21 08:38:42
Dejligt nemme boller. Jeg erstatter nogle gange syltetøjet med en tynd skive marcipan, og det er superlækkert. Jeg bruger gerne chokoladeglasur på bollerne, og så er de væk i løbet af nul komma fem.

  -   2014-03-01 09:36:03
Mums. De smagte himmelsk. Dem skal jeg lave igen😃😃😃

  -   2013-02-08 13:07:37
Men kan sagtens lave halv portion af creamene er vores erfaring. Nemme at lave og god opskrift! Men stod med en halv gryde creamene tilbage. :)

  -   2013-01-25 10:56:50
Det er første gang nogensinde, at jeg har kunnet få creme og syltetøj til at blive inde i bollerne, når de bliver bagt. Så tak for det. Super god opskrift!

  -   2012-02-18 18:41:18
Super god opskrift. Fik 16 fine fastelavnsboller ud af portionen. Til dem der har haft problemer med cremen: HUSK at røre Maizena majsstivelsen ud i gryden mens mælken stadig er KOLD. Ellers får man sværere ved at opnå den cremede konsistens, og cremen kan derfor blive for tynd. Derudover vil det måske også være en idé at starte med at lave cremen, så den kan nå at køle ned inden brug. Nedkølingen gør den også tykkere. :-)

  -   2012-02-16 14:34:41
Jeg kan bestemt ikke få 18 boller ud af potionen, men kun 10 stk.

  -   2011-03-12 13:53:37
Super gode og nemme at lave!

  -   2011-03-04 12:10:37
EEEEELSKER denne opskrift.

  -   2011-03-03 21:23:37
LOVELY fastelavnsboller! Det bedste fif er at bruge "bagefast kagecreme" (fås i Kvickly). Det er et nyt brand, som virker (flyder ikke ud af bollerne). Og så brug 75 g gær + lidt kardemomme. De bliver fantastiske!

  -   2011-02-16 10:33:28
hvor længe kan de holde sig ? Kan man evt fryse bollerne inden man bager dem så man kan "friskbage" dem en anden dag ?

  -   2011-01-19 21:12:48
mums, jeg har lige bag dem og de smager kanon:-)! men brugte nu min mor cremen - da den altid dur.

  -   2010-02-17 16:02:02
18 stk passer fint. Så bliver de fine og tilpas store. Så rul de to klumper dej ud i ca 30*30 cm og del hver i 9 stykker. Så passer det.

  -   2010-02-17 15:58:13
Mums de er gode. Har brugt færdiglavet kagecreme. Kan klart anbefales. Det er nemt og godt.

  -   2010-02-14 13:45:36
de ser sørme da gode ud :b

  -   2010-02-10 15:13:50
Dipsy - Der står man skal dele dejen i 2 lige store stykker, hvorefter man ruller ud og deler i 10-12 så skal vist nærmere blive til godt 20 stk.. :D Har ikke selv prøvet opskriften endnu, men skal prøve den en af dagene.. :)

  -   2010-02-09 17:24:39
i stedet for creme kan man bruge vanille budding.. Husk den skal være kold inden brug.

  -   2010-02-05 05:41:10
Lidt forvirrende at der står 18 i antal, men 10-12 i opskriften. Hvor mange skal det mon være?

  -   2010-01-04 10:43:25
ja MIN crene lykkedes altså heller ikke. Den var helt tynd... :-(

  -   2009-06-21 16:02:48
mumzzz mumzz det er nogle super laekre boler vi har her muzz dem skal jeg lave en anden gang igen

  -   2009-02-24 13:51:32
Har lavet dem 2 gange på 4 dage.. Og de er super lækre.. :-)

  -   2009-02-23 17:35:15
Det lyder til at være en alle tiders opskrift! Jeg er i fuld gang. Bollerne er ved at efterhæve, og ovnen er tændt! Jeg smeltede noget mørk chocolade istedet for syltetøj, tror det bliver godt :D

  -   2009-02-22 12:50:41
Hvor ser de bare lækkre ud. Glæder mig til at lave dem.. :)

  -   2009-02-20 12:39:43
Rigtig lækre og nemme fastelavnsboller. Vi lavede vores egen hindbær syltetøj - Mums.

  -   2009-02-20 12:30:30
som fyld kan man også komme kold nougat i, har skåret tynde skiver og lagt på midten af dejen... det smager super godt og det splatter ikke ud...

  -   2009-02-18 13:08:16
Alt fyldet falder ud når jeg laver dem, ved ikk hvad jeg gør forkert??

  -   2008-04-29 14:47:53
Tips: put evt chokolade glasur på uden syltetøj nammmmmmmmmmmmmm

  -   2008-02-06 14:36:49
Dette er 3. gang jeg laver dem xD det er en succes hver eneste gang !! (:

  -   2008-01-18 09:18:59
Verdens bedste fastelavnsboller.. Det er en rigtig nem dej at arbejde med... lige for børn... overhovedet ingen klistret dej.. suoer lækre boller der stærkt kan anbefales... ;)

  -   2007-04-02 11:58:47
god kage

  -   2007-04-02 11:58:25
god m

  -   2007-02-22 20:13:03
Hold da op, hvor er det bare nogle gode fastelavnsboller... Jeg kom dog ved en fejl til at bruge en hel pakke gær, men det blev de bare dejligt luftige af. og så tilsatte jeg også lige lidt kardemomme - det giver sådan en dejlig smag.

  -   2007-02-22 19:05:31
Var gode, cremen mislykkes helt så jeg brugte pulver creme kan godt bruges. Alt creme og syltetøj faldt ud, men gode aligevel. kom nouga i nogen af dem i stedet for syltetøj. super!

  -   2007-02-13 19:32:44
Super lækre :) kan kun anbefales..

  -   2007-02-11 14:28:55
God opskrift! Jeg lavede den med mine to små søskende, og den var men og ligetil for dem.

  -   2007-02-11 12:00:03
nam nam - det smager rigtig godt og er nemt at lave .

  -   2007-02-04 18:11:49
prøv det det er nemt og smager himmelsk

  -   2007-02-03 16:09:59
Uhhm . ! Dém skal jeg bare lave i vinterferien ! XD

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her