Fasterlavnsboller med flødeskum og creme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
I en skål kommer I det lunkne vand i og smuldrer gæren deri. Rør rundt til gæren er helt opløst. Tilsæt fløden, sukker og det blødgjorte smør (smørret bliver blødgjort ved at tage pakken ud af køleskabet og sætte den et lunt sted ca. en time før brug). Rør rundt. Tilsæt mel og ælt dejen til den er glat – endelig ikke for fast.
Stil dejen til hævning i ½ time med et viskestykke henover. Imens kommer I alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og rører godt rundt, mens det bliver opvarmet. Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og I skal huske at røre godt rundt HELE tiden. Tag gryden af varmen og lad det køle af. Så tager I dejen og deler den i to. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 9 lige store firkanter ca 10x10 cm. På midten af hver firkant lægger I derefter en lille spsk creme, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter. Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med glasur, som I har rørt sammen af flormelis, kakao og vand. Lige inden fastelavnsbollerne skal serveres, pisker I piskefløden til flødeskum. Skær et snit i siden af bollerne og fyld derefter flødeskum i. |
|
Opskriften er vist 159194 gange,
og udskrevet 9196 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (308 stemmer) |
|
Kommentarer Nanna - 2022-02-23 12:25:51 Kan man sætte dejen til dagen efter Tina - 2021-02-10 08:36:31 Hvis jeg bager dem i dag hvordan skal jeg så opbevarer dem til i morgen Hanne - 2017-02-25 10:44:10 Lav cremen i vandbad, så brænder den ikke på. Lena - 2014-01-16 17:38:22 Skal det være Maizena man burger til fyldet??? Sine - 2013-02-11 22:06:16 Nemme at lave og smager dejligt:) anonym - 2013-01-24 16:54:49 Super gademen jeg kan bare ikke få cremen til at blive tyk Joey - 2012-02-06 10:56:41 Mos lidt hindbær, og rør det I flødeskummet sammen med vanilie sukker, det giver lige lidt ekstra. Vidunderlig opskrift ^_^ anonym - 2012-01-20 13:22:34 hvorfor kan jeg ikke få cremen tyk ? lissi - 2011-02-27 12:32:21 Endelig fandt jeg den opskrift på fastelavnsboller, som er ligesom bagerens .Dog kommer jeg lidt hindbærsyltetøj i sammen med flødeskum. sophiemariearla .. - 2011-01-13 19:05:08 Mmmm de ser gode ud , det skal jeg lave NU ! :D big mama - 2011-01-09 13:09:32 kan de fryses maya h larsen - 2010-02-15 09:30:11 super opskrift... kæresten ville ikke have dem med flødeskum i da han hader smagen af flødeskum men fik ham til at smage en og nu skal der flødeskum i dem alle de er perfekte kunne dog godt have brugt mere crem men det er jo op til en selv men meget bedre end bager det må jeg gir jer ret i mums takker for opskriften den er guldværd bestemt ikke sidste gang jeg laver dem Emma - 2010-02-14 16:24:43 de er så gode at de kommer i min opskrift bog Mmmmuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhh dem skal jeg da bage til næste år.:) maya h larsen - 2010-02-14 14:48:07 super opskrift... kæresten ville ikke have dem med flødeskum i da han hader smagen af flødeskum men fik ham til at smage en og nu skal der flødeskum i dem alle de er perfekte kunne dog godt have brugt mere crem men det er jo op til en selv men meget bedre end bager det må jeg gir jer ret i mums takker for opskriften den er guldværd bestemt ikke sidste gang jeg laver dem emma thomsen - 2010-02-12 20:13:57 må ikke laver fasterslavnbolle. ser så gode ud Muuuh anonym - 2010-02-07 13:44:54 Super lækre...er endda gode uden flødeskum og lette at lave Anna - 2010-02-06 15:43:28 SÅ LÆKRE! total succes da jeg havde dem med til en klassefest. hvis man vil spare tid kan man bruge Maizena kagecreme, eller hvad du nu plejer at bruge når du laver lagkage - men de smager bare en tak bedre med den hjemmelavede creme ;) Mormor - 2009-03-14 21:50:10 Endelig en opskrift, der giver samme resultat som dengang jeg selv bagte jævnligt. De er bare superb. Selv min nye mand elsker dem!!! Kira - 2009-02-22 16:30:11 Rigtig lækre. Man kan sagtens erstatte fløde i dejen og sødmælken i cremen med letmælk (eller rismælk hvis man er allergiker). Smøret erstattede jeg med margarine. Tovery - 2009-02-15 23:50:58 Næsten alle opskrifter på den slags kager giver for små boller. Hvorfor laver man da ikke opskrifterne større, så de passer bedre -og man ikke skal starte med at bage dobbelt portion for at få en rette størrelse. Den slags skal være på størrelse med bagerens -men bedre selvføglelig... De lyder i øvrigt rigtig gode, og jeg vil gå i gang snarest. Men starter altså med dobbelt-portion for en sikkerheds skyld. Så bliver der måske også til kollegerne?? :-) Og hurra for en opskrift med SMØR. Der er for mange opskrifter herinde med margarine. Den slags bruger man da ikke i brød længere...!! Smør eller olie, og jeg kunne godt finde på at erstatte halvdelen i denne opskrift med olie. louise aa - 2009-02-10 20:50:12 wow... super duper gode mand.. de er top nice.. yirrr:-) Anita - 2009-02-10 15:41:50 De er super lækre troede ikke jeg ville kunne lide dem så smagte ikke men sidt på dagen tog jeg en og nej hvor den smager godt viller gerne have flere men der var ikke flere tilbage fordi jeg troede ikke jeg kunne lide dem så spiste min mor dem of far øv overtalte min mor at bage 20 mere MMM... mormor - 2009-02-10 11:13:56 Jeg havde tænkt mig at bage disse boller, de ser rigtig lækre ud, jeg har inviteret familien på stegt flæsk og persillesovs og til dessert disse boller. Det ser imidlertid ud som om de er lidt små, skal man mon lave dobbelt portion for at få boller af "normal" størrelse, er der nogen som kan fortælle mig det ? Sanne - 2009-01-09 22:31:24 Rigtig lækker opskrift!!! Har lavet den to gange på arbejdet og drengene på Siemens er helt vilde med dem!!! Emil - 2008-10-25 22:23:26 De smager rigtig godt og er meget lætte og lave. men ta og dobbelt lidt op og husk og lægge godt med mel på bordet når du/i ruller ud. emma - 11 år - 2008-02-02 09:46:57 De ser lækre ud, dem må jeg overtale mor til at bage senere idag! Solveig - 2007-02-25 11:34:01 Bedre end bagerens de bedste. lilli - 2007-02-24 14:02:17 overvejede om jeg skulle bruge to stykker dej til hver, gjorde det ikke og endte med det dobbelte antal i mundrette størelser. Ellers er de rigtig lækre og nemme at lave. Visby 4-ever - 2007-02-20 14:31:54 De ser bare rigtig goe ud, nu vil jeg bage dem! Danielle andresen - 2007-02-10 15:34:36 det ser gode ud og de smager også godt Latifa og Nanna - 2005-01-01 01:01:01 den ser rigtig godt ud måske kunne vi tage det med til skolen og prøve at lave det! jeg tror de ville kunne lide den! Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Mmh..smager super godt, og er rimlig nemme at lave Mormis - 2005-01-01 01:01:01 De er super lette at bage - og så smager de rigtigt lækkert!! Lars - 2005-01-01 01:01:01 det var ikke mig der lavede dem men, men de smager godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne