Safrannris

Safrannris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Ris Tilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Basmatiris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5-800 g.ris (helst basmati eller persiske)
5 ml.olie
0.5 tsk.safran
0.25 tsk.sukker
10 ml.kogende vand
25 g.smør
 
Opskrift:
Læg risene i lunkent vand, så risene er dækket helt ca. 1/2 time før. Si vandet fra. Bring ca. 3/4 liter vand pr. person i kog i en gryde sammen med salt. Risen tilsættes og med jævne mellemrum (ca. 2 minutter) smages på risene indtil de er næsten kogt, men ikke helt. Hæld risene i en sigte, så vandet sies fra. Bring ca. 10 ml vand og 5 ml olie i kog i gryden. Hæld risene tilbage i gryden i kegleform. Bland safran og sukker og opløs det i 10 ml kogende vand. Hæld safranblandingen ned til risene på ét sted - ikke over det hele! Læg låg på. Skru ned for laveste blus og lad stå i 10 minutter. Smelt smørret. Hæld risene ud på et stort serveringsfad med de safranfarvede ris øverst som pynt. Det smeltede smør hældes jævnt over risene - benyt evt. en hulske.





karakterer:
Opskriften er vist 9322 gange,
og udskrevet 171 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu