Sakkuk (Sakuk)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Dejen skal være så fast at skeen næsten kan stå. Hæves lidt. Bages i vandbad i ca. 2 timer.
Serveres med fedtegrever sirup og sprængt svinekød, samt "Øl med pind" som er hvidtøl med et (godt) stænk snaps. |
|
Opskriften er vist 21220 gange,
og udskrevet 215 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Mette Berg-Jensen - 2015-03-13 23:00:33 Den smager af mere, hvis der bruges byggryn og bygmel. Anette - 2012-09-17 20:11:31 Sakkuk skal bages i vandbad i en gryde. Formen kan man købe på Fanø eller bestille den hos isenkræmmeren. Den kan ligeledes findes i genbrugsbutikker og loppemarkeder. Jeg har lavet det til familien flere gange og vi får sirup, stegte flæsketerninger og kartofler til. Det igger tungt i maven, men smager himmelsk.. God appetit. Birte - 2011-07-15 13:11:26 nå, nu har jeg da fundet ud af at det er en slags budding og derfor bages i en form.!!!Det kunne måske godt lige stå i opskriften??? Stadig mangler jeg lidt om temperatur og tid!!!!! Birte - 2011-07-15 13:07:05 Det er da den mest underlige opskrift - hvad skal man gøre med dejen. Hvor varm skal ovnen være - hvor længe skal det bage - skal det formes som et brød - ??????? Helle Odense - 2010-09-12 20:38:21 Jeg har været med til at lave sakkuk på Fanø. Der brugte de en form i stål (eller et andet metal) med låg. Den var høj og mindede lidt om en randform. Hvor kan man få fat i sådan en i dag? Eva - 2010-01-01 23:09:30 Fie: "Sakkuk" betyder egentligt "sækkekage", fordi den oprindeligt blev kogt i et stykke sækkelærred. Jeg vil dog i nutidigt køkken foreslå et ildfast fad med høje kanter eller en rugbrødsform :) Fie - 2009-12-05 19:21:16 Det er en rigtig lækker ret :) men hvor kan man købe sakkukformen ? Peder H. Thomsen. - 2009-09-05 15:53:47 Sakkuk findes i flere forskellige udgaver. Jeg har min opskrift fra Sønderho på Fanø. Alt efter form koges i vandbad 2 til 4 timer. Tilbehør er også forskellig. Der er også forskellige opskrifter om det er fra Nordby eller Sønderho. Mvh. Jette Nielsen - 2009-08-14 12:03:09 Retten er en egnsret fra Fanø. Foruden ovennævnte serveres der også kartofler til, således at man får kartofler med fedtegrever, kød (som oprindelig var saltet kogt fårekød) med sennep, og kage m/sirup. ruth - 2007-08-15 22:24:45 hvad sker der lige her? hvad gør man ved dejen? skal den i en bradepande, i små skåle eller hvad? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne