Lammekølle med løgsauce

Lammekølle med løgsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
1 fedhvidløg
0.5 tsk.st. nelliker
1 tsk.salt
 peber
2 appelsiner
300 g.løg
1 dl.vand
 
 Sauce:
1 dl.hvidvin
2 appelsiner
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lammekøllen gnides med hvidløg, nelliker, salt og peber og lægges i en lille bradepande.

Appelsinerne vaskes, den gule skal rives og smøres på lammekøllen. Appelsinerne presses, og saften hældes ved. Løgene pilles, skæres i både og lægges i bradepanden. Vand hældes ved.

Stilles i ovnen 1 1/2 - 1 3/4 time ved 160 grader C afhængig af hvor rosa man ønsker kødet.

Køllen pakkes i folie og hviler i ca. 20 min.

Stegeskyen med løg hældes i en gryde og skummes for fedt. Appelsinerne pilles, skæres i meget tynde både og kommes i gryden sammen med hvidvin.

Småkoger 3-4 min. og smages til med salt og peber.

Serveres med løse ris og evt dampet julesalat.

Tips:

De 2 appelsiner kan erstattes af 1 citron.





karakterer:
Opskriften er vist 8670 gange,
og udskrevet 292 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu