Lammefrikasse med hvidvinssauce

Lammefrikasse med hvidvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
700 g.lammekød uden ben
225 g.nye gulerødder
2 løg i både
 revet skal af ½ citron
 dl.hvidvin
 salt
 peber
3 dl.vand
225 g.bælgede ærter
 
 Sauce:
30 g.smør
30 g.hvedemel
 suppe fra lammekødet
1 æggeblomme
 dl.fløde
 
Opskrift:
Skræl gulerødderne og skær dem i ca 5 cm lange stykker på skrå. Skær kødet i store terninger.

Kom kødet i en gryde og hæld så meget koldt vand ved, at det netop dækker. Kog op og fjern skummet. Tilsæt salt og lad retten koge tildækket i 45-50 minutter.
Lad urterne koge med det sidste kvarter. Si suppen fra kødet og hold kødet varmt.

Smelt smørret til saucen i en gryde, kom melet i og rør et par minutter, til smørret har opsuget melet. Så tilsættes hvidvin og suppe lidt ad gangen i passende mængde, til man har en ret tynd sauce. Lad den småkoge under jævnlig omrøring i 5-10 minutter. Smag til med salt, peber og citronskal. Pisk æggeblomme og fløde sammen og tilsæt det i saucen. Nu må saucen ikke længere koge.

Hæld saucen over kødet og server frikasseen med nye kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 7684 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu