Arni Me Papates (Græsk lammekølle stegt med hvidløg)
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid lammekøllen med olie, salt og peber og stik hvidløgssplinter i den.
Læg den på en rist over bradepanden eller et ovnfast fad og steg den ved 175 grader C. alm. ovn.
Efter ca. 1 times stegetid hældes 1 liter vand ned i bradepanden/fadet. Lad det koge op og hæld risen i vandet. Når risen er kogt mør og det meste af vandet er væk, tages lam og ris ud af ovnen. Pisk de 2 æg sammen med citronsaft, salt og peber og vend æggeblandingen i risene lige inden serveringen. Tomatsalat eller grøn salat er godt tilbehør til køllen. |
|
Opskriften er vist 104457 gange,
og udskrevet 2902 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (72 stemmer) |
|
Kommentarer Janpsen - 2018-12-06 22:14:53 Retten dukker op under “paté” hvilket er meget misvisende. Mvh Thoke - 2015-01-14 11:07:21 Hvor lang tid tager den at lave? Hilsen thoke Κατερίνα - 2010-12-10 19:41:26 Fin opskrift, men synes det er vildledende at kalde den "Arni me patates" (papates er stavet forkert), da det betyder "lam med kartofler". Hvor er kartoflerne henne? Det kan i øvrigt anbefales at stege lammekøllen i ovnen på en rist, og lade saften fra den dryppe ned på kartofler i en bradepande nedenunder. MUMS! Heidi - 2008-02-18 22:56:52 Jeg syntes det er en dyr ret! Den burde ikke stå under billige retter. Per - 2008-02-08 10:35:39 Nu har jeg fået afprøvet opskriften, og jeg var godt nok spændte på de ris, efter vandet var hældt i ventede jeg ca. 10 minutter før jeg hælte risene ved, vandet kom aldrig rigtig op og koge, efter ca. 20 minutter var vandet næsten kogt væk, men stadig lidt hårde ender på risene så jeg tog dem ud og dækkede med folie mens at køllen fik lov til at trække, ca. 20 minutter, og det passede ok. Selve køllen den gav jeg altså 2 timer først, og så fik den jo ca. 30 minutter mere mens risene kogte, og den blev dejlig mør, men ønsker du rød eller rosa kølle skal den jo ikke have så lang tid, jeg hælte også lidt vand i bradepanden under stegningen så fedtet ikke brændte fast. Per - 2007-03-23 16:47:00 Spekulere på hvor længe mon de ris skal være i ovnen, for 1½ kg. lammekølle ved kun 175 grader vil jeg tro skal op og have 2 timer eller mere Per - 2007-03-23 16:45:51 Vil tro det er løse ris rie2006 - 2005-01-01 01:01:01 løse eller grødris Per - 2005-01-01 01:01:01 Bruges der stege termometer skal dette vise ca 70 grader C inden stegen tages ud, herefter hviler stegen 20 minutter inden der skæres skiver af den malaikas - 2005-01-01 01:01:01 Let og lækker, risene bliver cremet næsten som melanesiske ris, absolut en påske middag værdig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne