Birkebos specialitet med blomkålssalat

Birkebos specialitet med blomkålssalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 kg.svinekam uden spæk
750 g.løg
0.5 selleri
 paprika
 salt
 peber
0.5 fl.rødvin
 
 Rødbeder:
4 rødbeder
0.5 glashonning
0.5 fl.balsamicoeddike
0.5 fl.rødvin
 
 Kartofler:
2.5 kg.kartofler
5 dl.fløde
2.5 dl.hvidvin
 
 Dressing:
 blomkål
 rødløg
0.5 dl.jomfruolivenolie
1-2 tsk.balsamicoeddike
 salt
 
Opskrift:
Kødet skæres ud i tykke koteletter - der skæres en lomme i.

Løg skæres i skiver og svitses på en pande i olie uden til de bliver blanke. Selleri rives på et råkostjern.

Lommen i kødet krydres med paprika og fyldes med blandingen af løg og de revne selleri. Lommen lukkes med en kødnål.
Koteletterne brunes på en pande, lægges i et fad, drysses med salt og peber og der hældes en 1/2 flaske rødvin i fadet.
Koteletterne drysses med lidt reven selleri og steges i ovn ved 200 grader til de er møre.

Rødbeder:
Rødbeder skrælles og skærer i bjælker. De koges som man ønsker dem i en blanding af honning, rødvin og balsamicoeddike. Når rødbederne er færdige tages de op af lagen, som man lader koge ind til en tyk sirupsmasse. Derefter kommes rødbederne tilbage i lagen og serveres varme.

Kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i bjælker. De steges i ca. 1/2 time i en wok, hvorefter der tilsættes piskefløde og hvidvin, og der lægges låg på. Kartoflerne koges til de er møre.

Dressing:
Blomkål skylles og deles i små buketter. Rødløg skæres i ringe. Der laves dressing af jomfruolivenolie, balsamicoeddike og lidt salt. Blomkålsbuketterne og rødløgene vendes i dressingen.





karakterer:
Opskriften er vist 24740 gange,
og udskrevet 332 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu