Stegt svinekam med sprød svær
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Få slagteren til at ridse sværen helt ned til kødet.
Gnid sværen godt med salt, der skal helst komme salt ned mellem hver svær. Stik evt. laurbærblade imellem. Læg stegen på risten over bradepanden. Den skal ligge, så sværen er så lige som muligt. Kom vand og urter i bradepanden, og sæt stegen på midterste rille i en kold ovn. Tænd den på 200C, og lad kødet stege ca. 1 1/2 time. Et stegetermometer skal vise 65C. Hæld skyen fra, og efterbrun evt. sværen et øjeblik under grillen. Lad stegen trække mindst 15 minutter, inden den skæres i skiver. Sauce: Si skyen, og bring den i kog. Jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand eller med saucejævner. Smag til, og farv evt. med lidt kulør. |
|
Opskriften er vist 106181 gange,
og udskrevet 1269 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (36 stemmer) |
|
Kommentarer Olivier - 2022-12-24 12:54:53 Stegetemperatur burde være 75 C. Laurbærbladene lægges under kød på risten, så kommer de ikke til at brande. Jeg tilsmage saucen med fløde til sidst. Stefan - 2011-11-18 16:14:08 Hvis du sørger for en temperatur på 73 gr. får du en gennemstegt svinekam som samtidig er mør og saftig. Og eventuel salmunella er væk. erik - 2008-11-21 22:23:01 65 grader er for lidt så er det vi får salmonella den skal mindst være 75 grader |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne