Fyldig gratin
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Indsendt : Red : |
|
|
Kog 2 dl. naturris i 5 dl. vand tilsat salt ca 35 minutter.
Skræl 1 pastinak og 3 gulerødder og del dem i mindre stykker.
Skær 3 stilke blegselleri i strimler.
Pil 1-2 rødløg og del i både.
Svits grønsagerne i 2 spsk. olie, krydr med salt, peber, 2 fed knust hvidløg og timian og tilsæt friskhakket persille.
Hæld ca 3½ dl. bouillon eller hvidvin eller en blanding ved.
Lad blandingen simre ca 15 minutter.
Bland grønsager og ris og kom det i et ovnfast fad.
Smelt 50 g. smør i en gryde, rør 4 spsk mel i og spæd med ca. 7 dl. kogende mælk.
Tilsæt 200 g. reven chedar og smag til med salt og peber.
Hæld ostesovsen over risblandingen. Stil retten i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. |
|
Opskriften er vist 23379 gange,
og udskrevet 422 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Dorte - 2009-05-08 17:52:22 Det er en rigtig god gratin. Den er måske lidt tynd (meget fugtighed). Først når den bliver varmet til andendagen, får den en lidt fastere konsistens. Smagen er der absolut intet i vejen med. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne