Irske bondebrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Irland Indsendt : Red : |
|
|
Bland vand og tykmælk og lun det forsigtigt i en kasserolle, det må ikke overstige håndvarme. Hæld det i et dejfad. Rør gæren ud i væsken og tilsæt æg, olie, honning og hvidløg. Rør blandingen glat. Tilsæt nødder, mandler, kerner og groft mel og rør dejen glat med kraftige tag. Tilsæt noget af hvedemelet, til dejen er nogenlunde fast.
Flyt så dejen over i en røremaskine, hvor det sidste mel tilsættes, mens maskinen kører. Ælt med dejkrogene. Det er ikke sikkert, al melet skal tilsættes. Når dejen holder op med at være klistret, skal der ikke mere mel i. Flyt dejen ud på bordpladen og giv den et par grundige æltetag. Form dejen til et brød og lad det hæve på en bageplade 20-25 min. Pensl brødet med mælk og bag det ved 200-220 grader, men vær opmærksom på, at ovne varmer meget forskelligt. Til sidst giver man brødet et par minutter under grillen, så skorpen bliver hård, sprød og lidt brændt. Det er nemlig i skorpen, den gode smag sidder. Der kan ikke gives en præcis bagetid på dette brød. Det skal bage, til det er færdigt, og det kan tage alt fra 25 til 40 minutter. Det skal lyde hult, når man banker på undersiden. |
|
Opskriften er vist 17491 gange,
og udskrevet 461 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne