Tysk bondebrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
|
|
Rør surdejen igennem.
Tilsæt vand og salt, tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem (min 5 minutter), til den er smidig og glat, form den til en kugle og læg den i et fad. Skær smørret i tynde skiver og fordel det på dejens overflade, drys med lidt mel. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i køleskab i 24 timer. Ælt den hævede dej igennem på et melet bord, arbejd smørklatterne godt ind i dejen, tilsæt lidt mere mel, men endelig ikke for meget. Form dejen til et ovalt brød og læg det på en plade med bagepapir, lad det efterhæve i ca 2 timer. Tænd ovnen 300 grader. Pensl brødet med sammenpisket æg, snit det tre gange skråt på tværs med en skarp kniv eller barberblad. Smid 1 dl. kogende vand ind i bunden af ovnen, luk lågen, sæt brødet i ovnen på midterste rille, smid yderligere 1 dl. kogende vand i bunden af ovnen og lad brødet bage i 8 minutter, sænk temperaturen til knap 200 grader, åben lågen et øjeblik for at sænke temperaturen og bag videre i ca. 50-60 minutter. Lad brødet afkøle på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 18529 gange,
og udskrevet 318 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Lone - 2005-01-01 01:01:01 Skal der ikke gær i denne ops.? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne