Fransk bondebrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : |
|
|
Opløs gæren i let køligt vand. Rør salt i. Ælt melet til dej og lad den hvile tildækket i 15 minutter. Slå luften ud af dejen og lad den efterhæve i 15 minutter. Slå igen luften ud af dejen og lad den hvile 3-4 minutter. Form den til brød eller baguettes.
Sæt brødet i en 270 grader varm ovn, men skru ned til 210 grader og bag så brødet færdigt ca. 30 minutter (baguettes bages 10 minutter ved 270 grader). Hæld et par dl. vand i bunden af ovnen, så der dannes damp. Derved bliver brødskorpen mere elastisk, og får lettere ved at udvide sig, og brødet får den bedst mulige krumme og skorpe. |
|
Opskriften er vist 39093 gange,
og udskrevet 979 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Mia - 2009-06-25 19:21:38 Har liget prøvet brødet her til aften, og det var ganske vellykket, det er blødt og luftigt og let at have med at gøre. Jeg skiftede ca 1/3 dele a melet ud med rugmel for at få et grovere brød. Er super som brød til en sammenkogt ret eller lign. linda - 2008-03-03 23:22:24 det er super nemt at lave, man skal næsten ikke bruge nogen ingredienser og det er blødt, friskt og lækkert s 2 dage senere. Det hæver ikke så meget, men i ovnen hæver det op, så pas på at det ikke bliver for buttet, det skal være lidt længere end man normalt ville. God fornøjelse Michael - 2008-01-27 14:08:53 Et virkelig godt brød. Man kan med fordel tilføje lidt groft mel. jeg plejer at bruge ca. 400g hvede og 30 g groft mel. Det giver lidt mere tyngde i brødet. Har også lavet dette brød med sort oliven i stykker i selve dejen og med saltflager og timian på toppen. Det er rigtigt lækkert. laila - 2005-01-01 01:01:01 Et rigtig godt brød til næsten ingen penge! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne