Italiensk bondebrød

Italiensk bondebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Biga (let surdej):
15 g.gær
 dl.vand
250 g.sigtemel
 
 Dej:
0.75 dl.lunkent vand
½ spsk.salt
150 g.durummel
150 g.pizzamel
 
Opskrift:
Rør gær, vand og sigtemel sammen. Dæk skålen til med folie eller plastfilm og lad den stå lunt i 24 timer.

Rør vand, salt, durummel og det meste af pizzamelet i surdejen. Ælt dejen godt, ælt resten af melet i, så dejen bliver blank og smidig uden af være for fast. Lad dejen hæve lunt, tildækket i skålen ca. 2 timer.

Ælt dejen let igennem, og form den til et rundt brød. Lad det efterhæve ca. 1 time på pladen. Drys brødet med mel og skær et dybt kors med en skarp kniv. Bag brødet 25-30 min. ved 220° på nederste rille.





karakterer:
Opskriften er vist 25469 gange,
og udskrevet 636 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-04-09 11:13:03
Husk at tage noget surdej fra til næste gang du skal bage. Så slipper du for at lave surdej igen. Kan holde sig et par uger i køleskabet.