Appelsinstegt svinekam med svensk salat

Appelsinstegt svinekam med svensk salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.svinekam u/spæk
 revet skal af en appelsin
2 spsk.honning
1 tsk.ingefær
 smør
2 dl.appelsinsaft
1 dl.vand
 salt
 peber
 
 Svensk salat:
2 æbler
4 syltede rødbeder
2 spsk.syltede tyttebær
2 julesalat
 
Opskrift:
Kødet gnides med appelsinskal, ingefær, salt/peber. Honning kringles over, mens svinekammen er i gryden. Brunes først i smør og steges under låg i ca. 1 1/2 time. Husk at vende stegen nogle gange.

Den kraftfulde sky tilsættes fløde evt. lidt mere appelsinsaft og jævning. Serveres med brunede el. smørvarmede kartofler.

Salaten blandes af skrællede æbler i terninger, hakkede rødbeder, julesalat i tynde skiver og tyttebær.





karakterer:
Opskriften er vist 36214 gange,
og udskrevet 1107 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-19 15:04:27
Svinekammen kan efter den er smurt med appelsinskal, ingefær, salt, peber og honning lægges i en skål eller plastpose og marinere natten over, min 12 timer, hæld gerne de 2 dl. appelsinsaft i posen, vend jævnligt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Én af vores absolutte livretter! Virkelig lækker mad! Men vær obs! på at stegen evt. skal stege længere.