Banyulskage med karamelcreme
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt : Red : |
|
|
Kagen:
Chokoladen brækkes i små stykker, der smeltes i en kasserolle over vandbad med smørret. Æggeblommerne røres i, derefter piskefløden og til sidst vinen. Varmes igennem uden at komme i kog. Massen hældes i en form, evt. en lagkageform, og afkøler i mindst 6 timer. Karamelcreme: Vand og sukker koges i en bred kasserolle eller en pande til gylden karamel. Fløden tilsættes og varmes igennem til al karamel er opløst i fløden. Den varme karamelfløde hældes i en skål med de fire æggeblommer under kraftig piskning. Cremen køles af og smages til med banyuls. Kagen anrettes på kold tallerken med cremen i bunden. Den kan pyntes med chokolade, og årstidens frugt kan serveres til. Tips: Banyuls er en sødlig rødvin fra det sydvestlige Frankrig, en såkaldt vin doux naturel, fremstillet på druen grenache. |
|
Opskriften er vist 17491 gange,
og udskrevet 239 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne