Farseret ryg af gotlam med tomatcreme
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg Indsendt : Red : |
|
|
Mørbraden skæres først fra ryggen.
Derefter udbenes resten, således at de to fileter hænger samme i et stykke.
Endelig skæres ureelt småkød fra benene.
Mørbraden brunes ganske let og krydres med salt og peber. Det ureelle kød hakkes og røres til en fars med flødeost, urter og hvidløg. Let piskede æg røres i, og farsen smages til. Har man en foodprocessor, kan alle ingredienser til farsen hurtigt hakkes og røres sammen heri. Farsen fordeles på indersiden af den udbenede ryg. Mørbraden lægges midt i, kødet rulles sammen og snøres med kødtråd som en tyk pølse. Den brunes let i smør, og færdigsteges i ovnen ved 200 grader. Giv den to gange 20 minutter, med et 20 minutters hvil mellem hver Krydres med salt og peber. Tomatcreme: Tomaterne skoldes og befries for skind og kerner og hakkes groft. De svitses let i olien i en kasserolle tilsat eddike og hvidløg. Timian og fond tilsættes, og det koges livligt til det er reduceret til det halve. Timian fjernes og flødeost piskes i saucen i små klumper. Efter smag kan saucen yderligere monteres med lidt koldt smør, der piskes i den varme, men ikke kogende sauce i små klumper. Til sidst smages til med salt og peber. Server kødet tallerkenanrettet i pæne skiver på en bund af tomatcreme, og giv små kogte kartofler og årstidens bedste grøntsager. Tips: Det er ingen skam at bruge dåsetomater, som ofte smager af mere end de friske. Lammenyren sidder ofte med på ryggen. Hvis det er tilfældet, kan den skives, ristes let i smør og serveres til retten. |
|
Opskriften er vist 9067 gange,
og udskrevet 225 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne