Fyldt porre med brissel og karsesauce
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler Indsendt : Red : |
|
|
Brisler koges i 10 minutter i letsaltet vand, køler af, befries for hinder og hakkes groft.
Porren renses godt og skæres halvt igennem på langs. De fire yderste og bredeste blade trækkes af og gives et kort øjeblik i kogende vand. Løber af og gemmes. Resten af porren hakkes fint og svitses ganske let i olien uden at tage farve. Risene og brissel tilsættes sammen med portvin. Lad det simre til vinen er kogt væk. Fløden og brødet skåret i tern og det koges til en jævn konsistens. Smages til med salt og peber og basilikum ca 1 spsk. Brisselfyldet rulles ind i de brede porreblade. Inden serveringen pensles rullerne med lidt smeltet smør og varmes igennem i ovnen. Karsesauce: I en kasserolle sauteres løg og ærter i halvdelen af smørret på svagt blus i 5-6 minutter. Bouillon tilsættes og det småkoger 5 minutters tid 2 spsk. karse tilsættes og saucen pureres i blenderen, tilsat resten af smørret i små klumper. Saucen smages til med mere hakket karse efter smag, lidt citronsaft, samt salt og hvid peber. Tips: Ærterne giver saucen farve og jævner den let – efter smag kan man bruge lidt flere hvis man ønsker en tykkere konsistend. Læg den varme sauce i bunden af små varme tallerkner og læg porrerullerne på. Flutes kan serveres til. |
|
Opskriften er vist 9159 gange,
og udskrevet 204 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne