Chokolademuffins med mokkasauce og hindbærsorbet

Chokolademuffins med mokkasauce og hindbærsorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.mørk chokolade
35 g.hasselnødder, finthakkede
35 g.smør
35 g.sukker
2 æg
1 tsk.hvedemel
¼ Vaniljestang
 smør til formene
 
 Sauce:
2 dl.mælk
1 tsk.cafe haig (koffeinfri kaffe)
1 æggeblomme
25 g.sukker
 
 Sorbet:
 dl.vand
90 g.sukker
100 g.hindbær
¼ citron, saft heraf
 
Opskrift:
Chokoladen og smørret smeltes langsomt over vandbad. Æggeblommer og sukker piskes grundigt til let og luftigt. Smeltet chokolade/smør, nødder, mel og marven af vanillen vendes i æggene. Hviderne piskes stive og vendes i. Denne dej fordeles i 4 velsmurte portionsforme ca. 1½ dl. Bages ved 160 grader i ca. 30 minutter. Kagerne afkøles lidt og slås forsigtigt ud af formene. Lidt flormelis kan sigtes over toppen.

Mokkasauce:
Ingredienserne til saucen røres sammen og varmes under omrøring, til den begynder at jævne let ca. 60 grader. Stilles til afkøling.

Hindbærsorbet:
Vand og sukker koges til en lage. Denne pureres i blender med bærrene. Der sies og fryses til sorbet i en sorbetiere.

Tips:

Opskriften på chokolademuffins kan fordobles, hvorved mængden passer til bagning i en springform (ovntiden skal forlænges med ca. 10 minutter). Eventuelt kan denne kage overtrækkes med chokolade Der skal bruges en sorbetiere (også kaldes ismaskine) for at få luft i sorbet’en under indfrysningen. Da de færeste råder over en sådan, kan det anbefales, at man i stedet vender en eller to stiftpiskede æggehvider i blandingen, inden den sættes i fryseren.





karakterer:
Opskriften er vist 16446 gange,
og udskrevet 476 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg syntes den er rigtig god