Lasagne

Lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienTilberedningstid : 60 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Lasagne, billede 4 Lasagne, billede 1 Lasagne, billede 2 Lasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødsauce:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
0.5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Laurbærblade
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Hvid sauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Løgene hakkes og brunes i olie, kød kommes i og brunes, derefter krydderier, tomater og de revne gulerødder. Evt. lidt ekstra vand. Simre i ca. 15 minutter.
I mens laves den hvide sauce.

Smelt smørret, kom melet i og spæd mælken i lidt af gangen. Så det bliver en hvid sauce

I et ildfast smurt fad, lægges lagvis hvid sauce, kødsauce, og lasagneplader. Osv. osv. Slut af med hvid sauce.

Drys evt. med revet ost.

Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.





Beskrivelse:

Den populære og klassiske lasagne opskrift

Hjemmelavet lasagne er en af danskernes favoritter i en travl hverdag. Når først den er i ovnen, passer den sig selv, den mætter godt og kan sagtens spises flere dage i streg. Det er blandt andet derfor, at den italienske ret er blevet så populær blandt børn og voksne. Ovnretten stammer oprindeligt fra pastalandet, Italien, og er en lagdelt ret med pastaplader, kødsauce og hvid sauce, der bages indtil pastapladerne har den helt rette konsistens. Lasagnens bagetid er ca. 30 minutter, og hvorfor ikke udnytte tiden til at rengøre køkkenet og dække bordet imens?

Hvordan laver man lasagne?

Start med at lave kødsovsen ved at brune de hakkede løg i lidt olie på panden. Efterfølgende hælder du oksekødet på panden, som brunes, inden der tilsættes tomater og gulerødder. Lad det simre mens du laver den hvide sauce. Smelt smør, tilsæt mel og spæd med mælk indtil det har den rette konsistens. Ta’ et ildfast smurt fad frem og læg skiftevis hvid sauce, kødsauce og lasagneplader på. Afslut med hvid sauce og drys med mozzarellaost på toppen. Retten bages i alm. ovn ved 200 grader.

Variationer af den nemme lasagne

Man siger, at der findes lige så mange opskrifter på lasagne, som der findes mennesker. Retten kan nemlig varieres på et utal af måder, men mest udbredt i Danmark er lasagne bolognese. Det er også den lasagne, opskriften her på siden guider dig til. Hvis du foretrækker mere grønt i din kødsauce, kan du tilføje revet squash eller finthakket bladselleri i saucen. Nogle vælger også at tilsætte oregano, timian eller chili til saucen efter smag.

Hvis du ønsker at minimere indtaget af oksekød, findes der også variationer med kylling eller fisk og spinat. Du kan også lave en vegetarversion ved at erstatte kødet med svampe, linser og grøntsager. Prøv dig frem og find din favorit.

Opbevaring af hjemmelavet lasagne

Er du først i gang med kødsaucen, kan du lige så godt lave en stor portion, så du har lasagne til mange mennesker, mad til de kommende dage eller til fryseren. Retten bliver faktisk næsten kun bedre af at blive lavet på forhånd, så den kan nå at sætte sig. Når lasagnen er kølet af, opbevares den bedst tildækket på køl. Du kan eventuelt dele den op i portioner på forhånd, så nedkølingen går hurtigere. En lasagne holder sig fint på køl i tre dage. Er du i tvivl om, hvorvidt den er god endnu, kan du blot bruge dine sanser: ser den stadig frisk ud, dufter den som den skal, og smager den fint? Så er den sikker at spise.

FAQ

Hvor lang tid skal en lasagne have i ovnen? Lasagne skal bages i ca. 30 minutter ved 200 grader i alm. ovn.

Hvor længe kan lasagne holde sig i køleskabet?

Lasagne kan holde sig 3 dage i køleskabet.

Hvad spiser man til lasagne?

Du kan servere hjemmebagt brød eller en portion frisk salat sammen med din lasagne.

Hvor lang tid tager det at lave lasagne?

Det tager samlet set 1 time at lave lasagne, hvoraf de 30 minutter er bagning.

Hvor stammer lasagne fra?

Lasagne stammer fra Italien.

Kan man lave lasagne dagen før?

Ja, du kan sagtens lave lasagne dagen før. Sørg for at opbevare den på køl, og varm den op i ovnen ved 175 grader.

Hvilken ost til lasagne?

Brug gerne en revet mozzarellaost til at drysse oven på lasagnen til slut.

karakterer:
Opskriften er vist 2586778 gange,
og udskrevet 39628 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (765 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12985 (3091 kcal)
KJ pr. Pers. 3246 (772 kcal)
Vægt ialt 2954 gram
Vægt pr. Pers. 738 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 439 KJ (104 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 8.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-01-22 14:04:51
Hej Anette du kan trygt fryse den opvarmes nemmest i mikroovnen

  -   2022-03-15 12:45:52
Nogen der har prøvet at fryse den? Hvordan varmes den bedst op bagefter? På forhånd Tak

  -   2021-02-17 11:47:56
IngenDer skal selvfølgelig lige en spsk oregano i ragouen. Og Tomat koncentrat! Lasagne laves med tomat passata, ikke hakkede tomater. Minus! Erstat et aF LØGENE MED 2-3 FED HVIDLØG! Og så skal der selvfølgelig også et par skefulde friskrevet parmigiano reggiano (Parmesan) i hvid sovs (Bechamel)!!! Tilpas opskriften efter dette og jeg lover dig du vil aldrig lave lasagne på andre måder igen!!!

  -   2021-02-11 13:01:55
Rigtig god opskrift, som jeg har gemt i min kogebog.

  -   2020-09-25 18:29:13
Bruger 1 tomat pasta og 4 fede hvidløg også. Så er den perfekt.

  -   2020-08-25 09:30:18
smagte godt mmm

  -   2019-12-17 12:44:01
Det smagte mega godt !

  -   2019-11-21 13:53:59
den er super god

  -   2019-05-02 09:48:22
For mange gulerødder. Bliver for sødt. hvidløg - 4 fed. Brug en squash - gennem et rive jern. Lidt chilli. Alt for lidt bechamelsovs

  -   2018-11-20 22:54:45
Hvis man nu bruge hvidløg i stedent for almindennelige løg så får den et ekstra pift det gør jeg altid MUMS og velbekomme :)

  -   2018-02-19 19:09:33
nej den faldt ikke i smag hos os, tænker det er gulerøderne der gøre det

  -   2017-12-08 17:23:07
Kom en hel pakke økologiske rodfrugter fra Søris i i bittesmå tern, kun to af gulerødderne, det giver for sød en smag hvis der er mange gulerødder i og brugte olie og smør til at svitse i. Lod det svitse en times tid. Superlækkert

  -   2017-10-24 20:52:20
God opskrift, især for fattige studerende som mig der har ingen tid :D Droppede gulerødder, laurbærblade, margarine og bouillonterning, og brugte hakkede tomater med hvidløg, men var stadig en af de bedste lasagner jeg har smagt. 10 ud af 10, ville spise igen! (havde måske ønsket at selve opskriften var mere detaljeret)

  -   2017-08-02 19:19:41
For mange gulerødder, bliver for vandet, for lidt lasagne smag.

  -   2017-05-11 19:20:01
Luksus opskrift, virker helt perfekt

  -   2017-01-30 17:47:16
Nok den bedste og nemmeste lasagne jeg længe har lavet. Spicer den op med curry paste og evt. chili.

  -   2016-09-13 12:20:33
Som gammel husmor, der ikke er så god til at bruge mange grønsager, er opskriften perfekt. Mange grøntsager og ikke så meget kød. Smager pragtfuld.

  -   2016-03-24 12:08:53
Har lavet den og den smagte sindssygt godt, jeg anbefaler den til alle :D

  -   2016-03-11 18:22:17
Har lige lavet den og den ser MEGA lækker ud

  -   2016-02-24 11:38:03
Nem at lave, tager ca. en time i forberedelse. Den hvide sovs er super nem. Husk at bring den hvide sovs op i temperatur efter mælken er hældt i, ellers bliver det ikke tykt.

  -   2016-01-24 06:21:39
Altså at komme et æg i sovsen gør den ikke bechamel ^^ det kaldes at legere en sovs, en bechamel er blot en hvid sauce, men til de folk der godt kan lide bernaise så er det altså en lækker erstatning til den hvide sauce

  -   2015-07-11 10:42:23
God lasagne. Dobbelt portion af den hvide sovs ville ikke gøre noget. Ellers er der ingen fingre at sætte på denne lasagne.

  -   2015-06-12 10:46:18
den er supper duper læks og mega go

  -   2015-05-26 22:17:27
Fin grundopskrift på lasagne ;-) personligt erstatter jeg halvdelen af kødet med hakkede grønsager. Kan godt lide ostesmag i lasagne , så den hvide sovs tilsættes godt med parmesan + blåskimmelost

  -   2014-09-25 10:03:10
Nem og lækker opskrift, som ovenikøbet kan bruges til nøglehulsmærket!

  -   2012-03-26 17:26:13
smager rigtigt godt

  -   2011-10-22 14:59:27
Simone:genialt tip at lave bechamelsaucen sammen med kødsovsen! Det vil jeg prøve, nårnjeg skal lave lasagne her til aften

  -   2011-08-08 22:07:42
Jeg har altid elsket Lasagne, men har aldrig prøvet at lave det fra bunden, og jeg snakkede med min lillebror om forskellene, da han så sagde at jeg skulle prøve denne opskrift. Selvom jeg er ret ny i et køkken (Jeg er kun 22), var det utrolig let at lave, og jeg kan virkelig smage forskellen! Mange tak fordi du delte den!

  -   2011-07-31 20:39:48
Jubie... Dejlig nem, og smager fantastisk godt... Jeg puttede lige 2 hvidløg i, mums....

  -   2009-09-30 17:02:58
JEg ville måske bruge lidt mindre gullerødder men den ser da lækker ud og den vil jeg prøve ;]

  -   2009-06-08 18:47:32
Er super let at lave... kødsovsen og den hvide sovs kan sagtens laves i samme gryde på samme tid... mindre opvask og samme smag... man bruger bare mindre fedtstof... man kan også spare på fedtet i mælken... jeg har brugt mini... smager stadig godt...

  -   2009-01-06 16:46:04
Jeg lavede den selv og den smagte pragfuldt jeg kogte selv tomaterne så den smagte ekstra friskt den var rigtig god Ja det passer jeg er 13 år!! 7/1 2009 Sebastian Hannerup

  -   2008-11-19 23:41:36
.... rigtig rigtig godt... hehe glæd jer.... elsker denne lasagne.... det er bare om kan komme igang.... så i kan nyde den.

  -   2008-07-29 22:05:12
Denne opskrift er super god!! Den er dejlig nem at lave for børn ^^ Og alle der har smagt den elsker den... Jeg putter så ikke gulerøder i. Også putter jeg også muskat nød i kødsaucen ^^ Det gi'r en go' smag

  -   2008-03-23 22:13:00
Bages i bunden af ovnen!

  -   2007-12-09 12:05:34
Hvis man er meget sulten er der kun nok til 1 person.

  -   2007-10-02 16:17:57
Lav den men tilføj 100 g. revet ost i Bechamelsauce. Husk basilikum, oregano, hvidløg og for alt i verden muskatnød.

  -   2007-09-17 12:19:16
Lasange er min yndlisk mad -. det smager bare så så godt -. skal faktisk spise det idag

  -   2007-08-27 17:25:36
hurigt at lave hvis ma har lidt tralv.også smager den godt

  -   2007-05-07 13:25:53
Den er god .. men muskatnøder ødelægger smagen

  -   2007-03-08 13:33:25
Rigtig god og lækker opskrift

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her