Slethvar med urter i østerscreme
Hovedingrediens : FladFisk - Slettehvar Indsendt : |
|
|
Fisken filetteres, bed evt. fiskehandleren herom.
Benene og hovedet samt krydderbuket og hvid peber dækkes med koldt vand, bringes i kog, simrer i 30 minutter, og fonden sies.
2/3 af porre og selleri skæres i tynde skiver (julienne) og gemmes. Resten hakkes fint og sauteres blidt i 30 g. smør, til det er mørt. Fonden tilsættes, det koges igennem og pureres til en glat sauce i blenderen, der skal være i alt ca. 3 dl, lad det evt. koge lidt ind. De fire østers åbnes, idet saften tilsættes saucen. De strimlede urter sauteres lidt i 20 minutter og tilsættes derefter hvidvinen og saucen. Fisken skal pocheres heri i nogle minutter lige inden servering. Den skyllede spinat sauteres kort i olien på en pande og lægges i dybe, forvarmede tallerkner. Fisken lægges herpå med urterne og saucen over. Østers, der lige kort er lunede i saucen, lægges ved, og der garneres til sidst med stenbidderrogn smagt til med salt og citronsaft Tips: Denne tilberedningsmetode, hvor fisk pocheres i den samme sauce, som de serveres med, kaldes i kokkesprog ” á la nage ” dvs. svømmende. Forskellige fisk kan med hel anvendes, f.eks. pighvar, laks, havkat, osv. Lakserogn eller kaviar kan bruges i stedet for stenbiderrogn. |
|
Opskriften er vist 10168 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne