Æblefyldt bov med karamelliseret sellerisauce
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel Indsendt : Red : |
|
|
Bed eventuelt slagteren om at udbene boven.
Læg den med kødsiden opad og drys med salt og peber. Æblerne skrælles, skæres i både og lægges på boven, der rulles stramt omkring og snøres med kødtråd. Kødet brunes i halvdelen af smørret i bradepanden over blusset. Tilsæt 2 dl. bouillon eller vand og sæt det i ovnen ved 200 grader i en lille time. Beregn tiden, så kødet kan hvile tildækket et kvarters tid inden udskæring. Selleri skæres i tern og svitses let i en gryde i resten af smørret. Sukkeret tilsættes og der omrøres, til det er som gylden karamel. Fløden tilsættes og koges, til det er reduceret noget og ved at koge jævnt. Det pureres i blender, og saucen tilsættes inden servering stegeskyen fra bradepanden (skummet fri for fedt). Eventuelt kan saucen yderligere monteres med lidt koldt smør, der piskes i den varme sauce i små klumper. Grønne, smørdampede asparges foreslås som tilbehør til retten. |
|
Opskriften er vist 7490 gange,
og udskrevet 139 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne