Sprængt lammetunge i peberrod

Sprængt lammetunge i peberrod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammetunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
8 lammetunger
8 skalotteløg
200 g.usaltet smør, blødgjort
½ dl.hvidvinseddike
1 dl.hvidvin
1 stk.peberrod, ca 4 cm.
1 bdt.Brøndkarse
800 g.grøntsager, efter sæson og smag
 
Opskrift:
Tungerne prikkes med en gaffel, drysses rigeligt med salt og står koldt i 12 timer. Skylles derefter i 10 minutter under rindende vand.

Skalotteløgene sauteres i lidt af smørret. Eddiken tilsættes og koges næsten væk. Hvidvin og tungerne tilsættes og dampes ved svag varme i 20 minutter under låg.

Tungerne tages op og flås. Fonden koges ind, til den jævner. Fonden piskes med resten af smørret, tilsættes den hakkede brøndkarse og smages til med fintrevet peberrod.

Retten serveres med de kogte grøntsager og små pille kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 13646 gange,
og udskrevet 241 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-10-23 09:00:40
Kogetiden er helt hen i vejret. De skal koge mindst 2-3 timer før de kan flås.

  -   2012-08-13 15:16:16
desværre var tungerene helt uspiselige - end ikke to x 20 minutter til hjalp. Jeg måtte kassere dem!