Pörkölt (ungarsk gullash)
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekoteletter Oprindelsesland : Ungarn Indsendt : Red : |
|
|
Spækket smeltes i en stor tykbundet gryde. Når det syder, kommer du de hakkede løg i, tilsæt derefter nakkekoteletterne, der er skåret i tern. Lad det brune. Tilsæt hele hvidløg, gulerødder og selleri skåret i tern. Hæl en halv øl i. Drys godt med Edelsuss paprika. Læg nogle små kviste timian i. Tilsæt en lille dåse koncentreret tomat og lidt sukker. Spæd med vand. Man kan også tilsætte 2 små stærke chilier (kan udelades).
Når retten har kogt ca. 1 time, skrælles og skives kartoflerne og puttes i gryden sammen med 1 rød peber, skåret i lange strimler. Gryden skal i alt koge i ca. 1 ½ time, gerne 2 timer. Men vent med kartoflerne til der kun er 20-25 min. kogetid tilbage. |
|
Opskriften er vist 36214 gange,
og udskrevet 874 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Michael Tvede Østergaard - 2015-12-02 13:16:42 Denne ok men den ægte Ungarsk gullash er nu bedst efter min mening!! Søren - 2008-03-25 17:37:09 Jeg har erstattet selleri med pastinak og spæk med røget kæbesnitte. Sukkeret er udeladt til fordel for en Irsk stout. Og så har jeg brugt okse yderlår. Ellers har jeg fulgt opskriften fuldkommen ;o) anonym - 2005-01-01 01:01:01 Man kan sagtens bruge sukker, øl og røget spæk!! Det er med til at give en rigtig god smag! anonym - 2005-01-01 01:01:01 smager rigtig godt! anonym - 2005-01-01 01:01:01 man skal ikke bruge sukker ,øl eller røget spæk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne