Pörkölt (ungarsk gullash)

Pörkölt (ungarsk gullash), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekoteletter

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 tykke skiver røget spæk
3-4 løg
4 helehvidløg
4 nakkekoteletter
 ungarsk paprika (Edelsüss)
¼ selleri
½ øl
2 gulerødder
 timian kviste
 lille dåse koncentreret tomat
 lidt sukker
2 stærke chilier (kan udelades)
5 storekartofler
1 rød peber
 
Opskrift:
Spækket smeltes i en stor tykbundet gryde. Når det syder, kommer du de hakkede løg i, tilsæt derefter nakkekoteletterne, der er skåret i tern. Lad det brune. Tilsæt hele hvidløg, gulerødder og selleri skåret i tern. Hæl en halv øl i. Drys godt med Edelsuss paprika. Læg nogle små kviste timian i. Tilsæt en lille dåse koncentreret tomat og lidt sukker. Spæd med vand. Man kan også tilsætte 2 små stærke chilier (kan udelades).

Når retten har kogt ca. 1 time, skrælles og skives kartoflerne og puttes i gryden sammen med 1 rød peber, skåret i lange strimler.

Gryden skal i alt koge i ca. 1 ½ time, gerne 2 timer. Men vent med kartoflerne til der kun er 20-25 min. kogetid tilbage.





karakterer:
Opskriften er vist 36214 gange,
og udskrevet 874 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-02 13:16:42
Denne ok men den ægte Ungarsk gullash er nu bedst efter min mening!!

  -   2008-03-25 17:37:09
Jeg har erstattet selleri med pastinak og spæk med røget kæbesnitte. Sukkeret er udeladt til fordel for en Irsk stout. Og så har jeg brugt okse yderlår. Ellers har jeg fulgt opskriften fuldkommen ;o)

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan sagtens bruge sukker, øl og røget spæk!! Det er med til at give en rigtig god smag!

  -   2005-01-01 01:01:01
smager rigtig godt!

  -   2005-01-01 01:01:01
man skal ikke bruge sukker ,øl eller røget spæk