Citronmarinerede nakkekoteletter med rodfrugtfad

Citronmarinerede nakkekoteletter med rodfrugtfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 nakkekoteletter
 
 Marinade:
1 citron, saften heraf
1 tsk.stødt spidskommen
2 spsk.Salvie, frisk hakket
 
 stegning:
10 g.smør
 salt
 friskkværnet peber
 
 Rodfrugtfad:
700 g.kartofler
300 g.løg
300 g.jordskokker
300 g.selleriknold
400 g.rødbeder
4 dl.vand
15 g.smør
2-4 fedfinthakket hvidløg
1 håndfuld hakket persille (ca. 20 g)
2 tsk.salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Bank koteletterne med hånd-roden, hvis de er tykkere end 1,5 cm. Rør marinaden sammen og lad koteletterne marinere heri, til rodfrugtfadet næsten er færdigt, ca. 1 time.

Skræl alle grønsagerne og skær dem i terninger på 2 x 2 cm. Kom dem i et ovnfast fad i et tykt lag.

Bland smør, vand, hvidløg, persille (gem lidt af persillen til pynt), salt og peber i en gryde til smørret er smeltet. Hæld blandingen over rodfrugterne. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader 1-1,5 time, til alt er mørt. Vend rundt i rodfrugterne nogle gange undervejs, så de øverste ikke bliver tørre.

Tag koteletterne op af marinaden og dup dem tørre med køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent på panden ved god varme. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Steg dem færdige ved jævn varme, 4-6 minutter på hver side.

Drys resten af persillen over rodfrugtfadet ved servering.

Server et godt Grovbrød til.





karakterer:
Opskriften er vist 27856 gange,
og udskrevet 1121 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Rødbeder kan erstattes med gulerødder

  -   2005-01-01 01:01:01
Rodfrugtfadet er rigtig lækkert