Koteletter med abrikos, chili og spinatpasta

Koteletter med abrikos, chili og spinatpasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke
 salt
 peber
 
 Sauce:
4 tørrede abrikoser
1 lime
1 appelsin
1 frisk chili
1 spsk.vineddike
 salt
 peber
 
 pasta:
250 g.frisk spinat
1 fedhvidløg
2 skalotteløg
1 spsk.olie
250 g.frisk pasta
 
Opskrift:
Overhæld abrikoserne med 1/2 dl kogende vand og lad dem afkøle. Blend abrikoser med vandet og saft af lime og appelsin til en jævn sauce. Hak chilien groft og kom den i saucen. Smag til med vineddike, salt og peber.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Tag 1/3 af abrikos - chilisaucen fra og pensl koteletterne på begge sider og krydr med peber. Steg dem på en varm grillpande 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt. Skær evt. fedt-kanten af koteletterne. Resten af saucen serveres kold eller varm til retten.

Pluk spinaten fri for grove stilke og skyl den grundigt. Kog pastaen. Svits finthakket hvidløg og skalotteløg i en gryde i olie og tilsæt spinaten. Krydr med salt og peber og vend spinaten på panden til den netop falder sammen. Vend den friskkogte, afdryppede pasta i spinaten og smag til med salt og peber.

Tips:

I stedet for frisk spinat kan bruges optøet frossen hel spinat, hvor vandet er trykket af.

I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvæge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.





karakterer:
Opskriften er vist 9946 gange,
og udskrevet 302 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-17 15:13:55
Dejlig nem og velsmagende ret