Koteletter med sur-sød rosinsauce

Koteletter med sur-sød rosinsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 svinekoteletter uden ben
 Salt
 peber
1.5 spsk.olie
 
 Sauce:
1 lillerødløg
1 æble
1 dl.lyse rosiner
2.5 dl.vand
3.5 spsk.citronsaft
1 spsk.sukker
0.5 tsk.stødt spidskommen
2 tsk.majsstivelse
 
1 lilleblomkålshoved
1 spsk.olie
 
Opskrift:
Koteletterne drysses med salt og peber og brunes på begge sider i olie på en varm pande. Gennemsteges ved jævn varme ca. 2-3 min. på hver side. Tages og holdes lune under alufolie.

Rødløg og æbler skæres i små tern der svitses på panden. Rosiner, vand, citronsaft, sukker og spidskommen tilsættes og saucen koges i 5 min. Majsstivelse røres ud med 1 spsk. vand og saucen jævnes. Saucen smages til med salt og peber og hældes over koteletterne.

Blomkålen deles i buketter der koges møre i letsaltet vand i 5 min. Blomkålsbuketterne afdryppes og svitses i olie på en pande til de får farve.

Serveres med Basmatiris.





karakterer:
Opskriften er vist 7693 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-10 11:17:44
Dejlig ret, tilsatte dog 4½ dl. vand.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan forstærkes med 1 spsk. sød chili sauce og 1 knsp chiliflager. Panerede koteletter og råstegte kartoffelbåde går også fint.