Lammekølle provencale
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammekøllen gnides med salt, peber og et fed hvidløg og smøres med lidt smør.
Kartofler og løg skæres i tynde skiver. Hvidløg og persille hakkes. Kartofler og løg lægges lagvis i et stort ovnfast fad. Der krydres med persille, hvidløg, salt og peber. Bouillonen hældes ved og køllen placeres oven på kartoflerne. Køllen steges i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 90 min. Køllen pakkes i alufolie og hvile i ca. 15 min. før den skæres ud og serveres (kartoflerne bliver stående i den slukkede ovn mens køllen hviler). Servers med flutes og grøn salat. Tips: Det kan være nødvendigt at pudse køllen af for fedt. |
|
Opskriften er vist 126893 gange,
og udskrevet 3372 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (25 stemmer) |
|
Kommentarer kirsten Bie - 2020-10-26 12:43:01 Dejlig og rost lammekølle til mine 47 års!!! tvillingepiger, der ønskede sig en fødselsdagsmenu fra deres tid i barndomshjemmet. Vi var de nære 11. Stor succes. Else Glinvad - 2018-08-23 21:04:17 Rigtig god kølle med fantastiske kartofler til grøn ært - 2018-03-05 20:29:32 En dejlig ret som, jeg vil meget gerne anbefale. Den er super god, også er den nem at lave. En ret som også, børnene er vilde med. Kommer også på bordet i år. Hilsen grøn ært. anonym - 2013-04-04 12:50:42 Manden blev hensat til en anden verden.... Vores kølle havde en centrumtemperatur på 75 grader og det var helt fint, selvom der stod 70 grader på pakken. Familien Fauerby. - 2008-11-22 17:25:55 Mums.. Det er ret lækkert.. Per - 2005-01-01 01:01:01 Som der kan ses på billedet fik jeg hældt for meget væde ved, men kartoflerne blev nu alligevel rigtig gode Jacob - 2005-01-01 01:01:01 Det kan være godt at snitte hvidløg i grove stykke og stikke dem ind i små snit i køllen, frisk timian eller rosmarin kviste på kartoflerne er også godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne