Kransekagetop 9 ringe

Kransekagetop 9 ringe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 16 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Kransekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidNytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 120 minutter

Indsendt :      Red :
Kransekagetop 9 ringe, billede 4 Kransekagetop 9 ringe, billede 1 Kransekagetop 9 ringe, billede 2 Kransekagetop 9 ringe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Ren rå marcipan
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
  Glasur:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.75 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Marcipan, sukker og æggehvide æltes godt sammen. Dejen skal være fast og ensartet. Læg dejen koldt i 3-4 timer eller natten over.

Rul så dejen ud i fingertykke pølser (ca. 2 cm i diameter).

Skær pølserne ud i følgende mål:
10 cm.
14 cm.
18 cm.
22 cm.
26 cm.
30 cm.
34 cm.
38 cm.
42 cm.

Stil pølserne på køl i 1 time.

Form herefter pølserne til ringe. Tryk dem let foroven, så de får facon. Stil ringene på en bageplade med bagepapir med en ekstra plade under. Bag dem midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 7-8 minutter.
Lad ringene afkøle.

Bland en glasur af flormelis, æggehvide og eddike. Fold et kræmmerhus af madpapir og hæld glasuren heri. Klip hul i spidsen og sprøjt så striber af glasur over kransene.

Tips:

Prøv evt. at smelte noget nougat og sprøjt på i stedet for glasur.

Se opskrift på den klassiske kransekage her





karakterer:
Opskriften er vist 182720 gange,
og udskrevet 3756 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 29493 (7022 kcal)
KJ pr. Pers. 1843 (438 kcal)
Vægt ialt 1648 gram
Vægt pr. Pers. 103 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1789 KJ (426 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 16.1 gram
Kulhydrat 64.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-01-04 17:25:44
Rigtig god kage

  -   2013-09-22 17:34:59
Den smager bare så godt

  -   2012-12-30 17:15:57
Det er en rigtig god opskrift. Jeg har lavet den flere gange og den bliver rost hver gang, den er meget bedre end den bageren laver får jeg at vide.

  -   2012-06-13 22:35:19
mathias: ikke nødvendigvis, men det er for, at sukkeret "opløses", så det ikke knaser. Jeg bruger altid flormelis, så kan dejen bruges med det samme. Desuden kan flormelis'en bruges som mel når man ælter dejen. Det er ikke så snasket, og generelt bedre at bruge! ;)

  -   2012-01-03 16:38:18
Jeg synes det var en rigtig god opskrift. Jeg puttede selv nougatfyld i mine ringe, og fik 12 store flotte stks. den er blevet meget lækker - tak

  -   2010-11-15 11:42:07
Skal dejen ligge i 3-4 timer