Kransekagetop 9 ringe
Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan Højtid: Nytår Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 120 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Marcipan, sukker og æggehvide æltes godt sammen. Dejen skal være fast og ensartet. Læg dejen koldt i 3-4 timer eller natten over.
Rul så dejen ud i fingertykke pølser (ca. 2 cm i diameter). Skær pølserne ud i følgende mål: 10 cm. 14 cm. 18 cm. 22 cm. 26 cm. 30 cm. 34 cm. 38 cm. 42 cm. Stil pølserne på køl i 1 time. Form herefter pølserne til ringe. Tryk dem let foroven, så de får facon. Stil ringene på en bageplade med bagepapir med en ekstra plade under. Bag dem midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 7-8 minutter. Lad ringene afkøle. Bland en glasur af flormelis, æggehvide og eddike. Fold et kræmmerhus af madpapir og hæld glasuren heri. Klip hul i spidsen og sprøjt så striber af glasur over kransene. Tips: Prøv evt. at smelte noget nougat og sprøjt på i stedet for glasur. Se opskrift på den klassiske kransekage her |
|
Opskriften er vist 182572 gange,
og udskrevet 3756 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (49 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2020-01-04 17:25:44 Rigtig god kage Ida - 2013-09-22 17:34:59 Den smager bare så godt Jan - 2012-12-30 17:15:57 Det er en rigtig god opskrift. Jeg har lavet den flere gange og den bliver rost hver gang, den er meget bedre end den bageren laver får jeg at vide. anonym - 2012-06-13 22:35:19 mathias: ikke nødvendigvis, men det er for, at sukkeret "opløses", så det ikke knaser. Jeg bruger altid flormelis, så kan dejen bruges med det samme. Desuden kan flormelis'en bruges som mel når man ælter dejen. Det er ikke så snasket, og generelt bedre at bruge! ;) Cille - 2012-01-03 16:38:18 Jeg synes det var en rigtig god opskrift. Jeg puttede selv nougatfyld i mine ringe, og fik 12 store flotte stks. den er blevet meget lækker - tak mathias - 2010-11-15 11:42:07 Skal dejen ligge i 3-4 timer |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne