Petit four kransekage

Petit four kransekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 100 stk.
KonditoriRet : Konditori - Kransekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidNytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Petit four kransekage, billede 4 Petit four kransekage, billede 1 Petit four kransekage, billede 2 Petit four kransekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Ren rå marcipan
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
235 gram Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Opskrift:
Rør æggehvider og sukker sammen til en grød. Tilsæt marcipanen og ælt dejen godt igennem.


Kom massen i en sprøjtepose med stjernetyld og sprøjt massen ud i toppe på en bageplade med bagepapir.

Tryk et halvt cocktailbær, en hasselnød eller en kvart valnød i toppen.


Bages i ovnen ved 230 grader C. alm. ovn i 6-8 minutter på øverste rille til de er lysebrune.

Afkøles og dyppes i smeltet chokolade, kan udelades.

Tips:

Brug evt. 2 bageplader oven på hinanden så tager de ikke helt så meget farve i bunden.

Kan med fordel fryses.

Ved frysning ventes med at dyppe dem i chokolade.


3 pasteuriserede æggehvider vejer 100 gram

Se opskrift på den klassiske kransekage her





karakterer:
Opskriften er vist 700600 gange,
og udskrevet 17553 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (155 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 28920 (6885 kcal)
KJ pr. stk. 289 (68 kcal)
Vægt ialt 1735 gram
Vægt pr. stk. 17 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1666 KJ (396 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 58.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-23 17:34:02
meget sød mindre sukker

  -   2019-02-01 13:06:18
Det lyder godt isaær at det er gode ting der skal i kagen mums det kan alle lide og held og lykke til jeg kommer 🥰🎂

  -   2018-09-13 19:12:48
Jeg har generelt altid haft god erfaring med opskrifter herfra, og denne gang gik det også godt :D Dejligt med gode opskrifter, når man ikke kan huske teori fra bager grundforløbet :D

  -   2018-05-29 11:59:48
Bag ved lavere varme, de bl3v ret mørke

  -   2018-02-21 12:27:16
Grunden til de "smatter" ud for nogen er at massen og sukker skal køres sammen og hvider tilsættes løbende efter behov alt der ved kan man selv bestemme hvor flydende det skal være, der skal være lidt modstand i massen når den presses ud.

  -   2017-12-25 19:04:25
Hvorfor skal æggehvider måles i gram????

  -   2017-12-04 07:24:02
den bedste og nemmeste opskrift jeg har prøvet

  -   2016-12-16 16:41:14
Denne opskrift er, faktisk meget god og man kan med fordel bage nogle flere af. Kransekagene er faktisk også ret nemme at lave og lige til at gå til

  -   2016-12-05 13:09:58
Brug OdenseXX, det er det bedste, men også dyrt, og så bruger jeg opskriften, blot med den ændring at jeg bruger 250g sukker og 250g flormelis. Mine bliver altid flotte og smatter ikke ud. Opskriften ovenover, er også den Odense anbefaler til kransekage. Jo dårligere marcipan, jo dårlige resultat.

  -   2016-09-27 14:17:57
Der skal absolut ikke mere end 175 g æggehvider i - ellers flyder de helt ud.

  -   2013-03-28 12:24:06
Nu har jeg bagt kransekager mange gange med stor tilfredshed. Men denne opskrift er nok den væreste jeg har brugt, det er næsten flydende til det ligner pandekager...

  -   2012-08-06 14:24:45
læg en eller 2 sider fra en avis under bagepapiret så bliver de ikke for mørke i bunden

  -   2012-05-22 18:50:09
De bliver fine - jeg fryser dem og tager dem op lidt før de skal bruges - desværre bliver de "overskydende" altid bløde udenpå -- hvordan skal jeg opbevare dem korrekt? jeg har forsøgt at bage dem igen ved svag varme - så bliver de ok - men næste dag er de bløde igen.

  -   2012-01-29 10:40:51
Hejsa. Jeg syntes rigtig godt om din kransekage, men har et STORT problem bag efter, det bliver ret hurtig halv fugtig, er bagt igemmen, står en halv time, for chokolade på i bund, så en times tid og i kagedåsen. Hvad kan jeg gører for at det ikke sker. Hjertelig mange tak for dine godt opskrifter. Med venlig hilsen Grete Bech. Fredericia.

  -   2011-12-30 17:22:17
Tak for en opskrift der holdt "formen". Godt råd med mikroovnen for at lette udsprøjtningen. Godt råd om æggehviders vægt. Derfor blev det en succes. Godt nytår!

  -   2011-12-26 13:39:04
Kransekage. HUSK AT STARTE OVNEN skal være varm 190 gr. varmeluft. 500 gr. Marcipan (Anton Berg el. Odense) 180 – 200 gr. Sukker 3 – 4 Æggehvider Pynt evt. Nødder eller Cocktailbær Lad hviderne køre lidt i foodprocessor (med kniv i) tilsæt sukker og kør det stift. Skær marcipan i lidt grove skiver, tilsæt dem lidt efter lidt på ca. ½ hastighed, kør lidt op i fart mellem hver tilsætning af marcipan. NB. Syntes du dejen er for fast så tilsæt ganske lidt mere æggehvide. Lad det køre til det er ret varmt. Kom det i sprøjtepose med tylle, sprøjt det ud på En bageplade med papir. Bag ca. 12 – 14 min. på anden øverste rille. For at de ikke skal brænde i bunden, så bag dem med en plade under den fyldte plade. Hvis marcipanen ind i mellem bliver for kold, så du har svært ved at sprøjte den ud, så læg den ind i ovnen et bette øjeblik.

  -   2011-12-26 13:19:22
Jeg bruger min fodprosseor med kniv i der kører jeg 3 - 4 æggehvider med 180 gr. sukker, så river jeg groft 1/2kg marcipan Odense el. Anton Berg, som jeg tilsætter lidt efter lidt, ved lidt lav hastighed, efterhånden sætter jeg farten op. Læg mærke til din maskine ( jeg har brændt en af ved dette ) Lader det køre lidt varmt putter det i en sprøjtepose med tylle. Bager kransekagen 12 - 14 min. på anden øverste rille, mums.

  -   2011-07-01 11:24:30
Når jeg har massen i sprøjteposen og det er blevet for hårdt at sprøjte ud så giver jeg pose og masse ½ minut i microovnen ved lav effekt og det bliver dejligt blødt og let at sprøjte ud

  -   2011-06-20 21:14:54
Hvade lidt problemer med at få dem af bagepapiret,( hvade kun brugt 350g sukker) dog ingen problemer med at de skulle blive banket i bunden. ville også lige sige at Marcipan er meget billiger i tyskland, også Odense marcipan, dog vil jeg sige at i kan købe first price marcipan både i danmark og i tyskland i 500g ruller og de er med 65% mandlen. til kransekager og toppe går jeg altid efter den marcipan som er højest % mandler.

  -   2010-12-31 10:08:20
"torben: køb marsipanmasse i tyskland det er under halv pris" -Nej -_- .. Det er percipan, og indeholder ikke meget mandelmasse. Det er hovedsagligt abrikoskerner, og andre bitre kerner. -Antageligt skulle det ikke flyde så meget ud når det bages. Hold dig til Odense. De bruger 60% mandler i deres Kranse XX. Put kransekagemassen i sprøjteposen og smid den i microovnen i 30 sekunder, hvis du altså bruger plastik tud. -Så er den nem at trykke ud.

  -   2010-12-30 20:23:46
Mine børn synes de er for søde og vil ikke spise dem (de kan ellers godt lide marcipan). Så næste gang vil jeg prøve med halv mængde sukker.

  -   2010-12-29 23:27:42
Så er kransekagen til nytårsaften atter reddet. Jeg brugte denne opskrift sidste år og fik virkelig meget ros for dem - så jeg gentager lige successen. Mine fik dog næsten 11 minutter ved 230 grader, men er fint lysebrune og flotte - men ovne er jo også forskellige! Kan varmt anbefale opskriften! Jeg vælger i år at dyppe lidt i mørk chokolade og så overvejer jeg at sprøjte icing over en del af dem - det ser jo festligt ud :)

  -   2010-12-05 11:12:13
Jeg erstattede sukker med flormelis, piskede flormelis og hvider og blandede 600 gr marcipan i .. det blev meget tynd, og resultatet blev nogle meget flade kransekage toppe ... Så fremover laver jeg dem som jeg altid har gjort ,,, dvs 500 gr marcipan , 2 bæger hvide og flormelis på slupm , og de bliver perfekte hver gang .

  -   2010-03-06 17:46:57
For mig var dejen for lind med de mange æggehvider. Jeg vil anbefale, at man tilsætter hvider meget forsigtigt lidt ad gangen til dejen har den rigtige konsistens. Man kan jo starte med halvdelen og så tilsætte resten i små mængder.

  -   2010-03-05 16:02:19
Brug alt det der står, og vis i køber det ved en bager så er det kranse xx og det er det bedste til det..

  -   2009-12-29 14:44:42
"Linda"...de er bedst når de har været frosset. Super opskrift forresten. Har lavet dem til flere festlige lejligheder, og de får MEGET ros.

  -   2009-12-28 13:36:28
Hvorfor skal man fryse dem? Tænker, de må da være bedst lige når de er lavet...?

  -   2009-01-03 15:11:42
Rigtig god opskrift. Vi puttede dejen i små fine papirsforme og fik 115 styk og tilmed dej nok til at lave et fint kransekagetårn med 4 ringe! Stor succes.

  -   2008-12-28 13:29:05
Bedst med halv melis og halv flormelis

  -   2008-01-28 12:06:47
Ide: Læg en Odense-chokoladeknap på kagen efter den er bagt,og varm.Og pynt så med halv valnød/coktailbær/

  -   2008-01-26 18:19:28
Prøv med halv flormelis og halv sukker.Det gør dem mere fugtige.Frys dem ,og tø op det tager kun ca 10 min at tø op.

  -   2007-06-12 17:45:22
Jeg bruger halvt sukker og halvt flormelis, og så "rister" jeg den færdige dej i en gryde, det lærte jeg mens jeg var hos en bager. man skal passe meget på at det ikke bliver brun og brændt. Køl det lidt af og kom det i en sprøjte pose. Bag ved ca. 180 ¤ og brug to lag bage papir.

  -   2006-12-25 10:30:58
når man har den færdige masse,og har den klar i sprøjteposen kan man give den ca30-45 sek i microovnen,så er massen nemmere at sprøjte ud

  -   2005-01-01 01:01:01
1 kg. kranse xx, 400 gr. sukker, 225 gr, æggehvide, det balndes på en gang i en røremaskine, rør ikke for meget, det må ikke "skumme". pak massen ind i bagepapir og alufolie, sæt det i en varm ovn ca. 175 gr. i ca. 5-7 min. massen bliver lige "ristet" af. det gør at den smager bedre og den er lettere at sprøjte ud. Brug våde aviser under bagepapir. 200 gr. til de er lyse brune.

  -   2006-12-12 19:17:03
Dejligt at se en nødde og mandel allerigker at se en opskrift med kommentarer om at man i stedet kan bruge Persipan (abrikoskerner) skønt, det vil jeg nyde

  -   2005-01-01 01:01:01
Den marcipan der købes ved bageren er sikkert kranse xx og ja den er lavet på abrikoskerner, men den er ikke fyldt med tilsætningsstoffer... Hvis man ikke ønsker at kransekagen skal være alt for sød og vammel er det den helt rigtige marcipan og bruge. Når det er lavet på abrikoskerner er det mere bittert og kun egnet til at bage af. Rådet med 2 plader er det helt rigtige. Det er det bagerne også gør...

  -   2005-01-01 01:01:01
Brug flormelis i stedet for stødt melis, Du har en nemmere dej at arbejde med og du er sikker på at det færdige resultat ikke knaser, Da det sagtens kan ske du ikke får det pisket ordentligt ud sammen med æggehviderne og da de ikke skal bage så længe er det ikke sikker det sidste sukker når at smelte

  -   2005-01-01 01:01:01
vent med at dyppe dem til de har været i fryseren så blir chokolade blank. Skal selvfølgelig være helt tøet op først.

  -   2005-01-01 01:01:01
køb marsipanmasse i tyskland det er under halv pris