Middelhavsgryde (Kanin)
Hovedingrediens : Gnavere - Kanin Kilde : Kaniner.info Indsendt : Red : |
|
|
Skyl kaninen og tør den godt. Skær den i portionsstykker. Skær sværen af flæsket og skær det i tynde strimler.
Pil løgene og skyl champignon og skær dem i skiver.
Brun smørret på panden, læg kaninstykkerne på og lad dem få fin farve. Hæld cognacen over og lad den blive varm. Stik en tændstik ind fra siden, så der går ild i cognacen. Dæk med låg så ilden slukket. Læg kaninstykkerne i en gryde. Svits resten af smørret i stegepande og put flæsket i, samt løg og champignon. Svits alt til det får en gylden farve. Hæld salt og peber på kaninstykkerne og læg grøntsagerne i gryden til kaninen, samt stegepandens indhold, laurbærblade, timian, og rosmarin i. Hæld vin over og lad gryden simre under låg i ca. 1 - 1 1/2 time. Jævn saucen og lad gryden trække 5 minutter. Tilpas smagen og strø med kryddergrønt. Der serveres kogt eller råstegte kartofler, tyttebærsyltetøj, syltede agurker, kogt blomkål eller broccoli er godt til. En middel fyldig rødvin er god til. |
|
Opskriften er vist 11663 gange,
og udskrevet 311 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Christina - 2009-02-16 18:58:06 Jeg udskiftede rødvinen til hvidvin, tilføjede hvidløg og undlod cognac. Det smagte stadig lækkert, når saucen er smagt til med lidt citron, salt, peber og sukker. pablo - 2005-01-01 01:01:01 hvad er fløden til? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne