Middelhavsgryde (Kanin)

Middelhavsgryde (Kanin), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Ukendt oprindelseslandKilde : Kaniner.info

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kanin
2 tykke skiver røget flæsk
350 g.småløg
200 g.friske champignon
3 spsk.smør
2 spsk.cognac
1.5 tsk.salt
2 knsp.malet peber
2 laurbærblade
1 tsk.timian
10 kvistefrisk rosmarin
1.5 dl.rødvin
1 dl.fløde
1.5 spsk.hvedemel
 grofthakket persille eller timian
 
Opskrift:
Skyl kaninen og tør den godt. Skær den i portionsstykker. Skær sværen af flæsket og skær det i tynde strimler. Pil løgene og skyl champignon og skær dem i skiver.

Brun smørret på panden, læg kaninstykkerne på og lad dem få fin farve. Hæld cognacen over og lad den blive varm. Stik en tændstik ind fra siden, så der går ild i cognacen. Dæk med låg så ilden slukket.

Læg kaninstykkerne i en gryde. Svits resten af smørret i stegepande og put flæsket i, samt løg og champignon. Svits alt til det får en gylden farve. Hæld salt og peber på kaninstykkerne og læg grøntsagerne i gryden til kaninen, samt stegepandens indhold, laurbærblade, timian, og rosmarin i.

Hæld vin over og lad gryden simre under låg i ca. 1 - 1 1/2 time.

Jævn saucen og lad gryden trække 5 minutter. Tilpas smagen og strø med kryddergrønt.

Der serveres kogt eller råstegte kartofler, tyttebærsyltetøj, syltede agurker, kogt blomkål eller broccoli er godt til. En middel fyldig rødvin er god til.





karakterer:
Opskriften er vist 11663 gange,
og udskrevet 311 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-16 18:58:06
Jeg udskiftede rødvinen til hvidvin, tilføjede hvidløg og undlod cognac. Det smagte stadig lækkert, når saucen er smagt til med lidt citron, salt, peber og sukker.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvad er fløden til?