Kaninragout med fennikel

Kaninragout med fennikel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Ukendt oprindelseslandKilde : Kaniner.info

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kanin
2.5 dl.vineddike
100 g.fed bacon i terninger
1.25 dl.olivenolie
4 fedhvidløg
2.5 spsk.friske rosmarinblade
2 spsk.bredbladet persille
2 laurbærblade
1 tsk.frisk oregano
1.5 spsk.fennikelfrø
0.5 fennikel
4 dl.tør hvidvin
2.5 dl.oksefond eller -bouillon
 salt
 hvid peber
 
 JÆVNING:
1 spsk.smør, rørt med
1 spsk.hvedemel
 
 SERVERING:
3 skiveparmaskinke (tynde)
 hakket persille/rosmarin
 
Opskrift:
For- og bagben skæres af kaninen, ryggen deles i fire, og kødet lægges i en stor skål. Tilsæt vineddike og vand til det dækker, og lad kødet trække i en time, før det skylles og trykkes tørt i et rent viskestykke.

Steg baconterninger gyldne i olie med knust hvidløg, hakket rosmarin og persille samt fintsnittet fennikel, og brun kødet heri på alle sider. Hæld vin, laurbærblade, oregano og fennikelfrø ved, og lad det simre i 30 minutter. Tilsæt 1/2 liter varmt vand, og lad retten snurre til kødet er mørt.

Tag kødet op og hold det varmt i ovnen. Reducér fonden til ca. 2 1/2 dl, skum den for fedt og hæld oksefond eller bouillon ved. Bring saucen til at koge, pisk jævningen i lidt af gangen, til saucen jævner, og smag til med salt og peber, før den hældes over kødet. Drys med parmaskinke i tynde strimler og hakket rosmarin eller persille.

Serveres med ris eller godt landbrød til.





karakterer:
Opskriften er vist 7949 gange,
og udskrevet 175 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu