Svineskank med rodurter
Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bestil skankene hos slagteren et par dage i forvejen.
Skær gulerødder og pastinakker i skrå skiver. Skær fennikel i både.
Svits bacon i en stegegryde eller en sautepande. Kom gulerødder, pastinakker, fennikel, pillede, hele løg og kartofler i. Læg kødet i gryden mellem grøntsagerne og tilsæt salt, peber og honning. Tilsæt øllet og lad det koge op. Læg låg på og lad det stege ved svag varme i ca. 2½ time. Tilsæt rødbede i tern og lad det koge yderligere ½ time til kødet er mørt.
Skær kødet i mindre stykker ved servering eller anret skankene hele på fade. Server grøntsagerne til. Lav sauce af skyen. Sauce: Si skyen og kog den ind til der er 2 dl. Tilsæt smør og kog til saucen har passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft, hvis saucen er for sød af honning. Tilsæt evt. kulør. Serveres med Groft rugbrød evt. med smør. |
|
Opskriften er vist 42640 gange,
og udskrevet 1077 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Linda Olsen - 2015-09-15 13:12:25 God kombi men forsteger grønsagerne i baconfedtet og tager dem op igen. De kommer i sammen med rødbederne, når der er en halv time tilbage. Mathias - 2015-06-12 10:28:44 det er for dårligt at der kun er svineskank Erik - 2015-04-20 17:51:38 Koge grøntsagerne i 3 timer i alt. Det må da være en fejl. De vil være nærmest purerede når tiden er gået. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne