Dilddressing til røget eller gravad laks

Dilddressing til røget eller gravad laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
DressingRet : Dressing - Diverse dressinger

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Olie

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dilddressing til røget eller gravad laks, billede 4 Dilddressing til røget eller gravad laks, billede 1 Dilddressing til røget eller gravad laks, billede 2 Dilddressing til røget eller gravad laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 spsk. Sød sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 spsk. Dild. tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
Opskrift:
Bland stærk og sød sennep, sukker, brun farin og vinaigre sammen, sørg for at sukkeret er rørt ordentlig ud.

Tilsæt olie i en tynd stråle, mens der piskes med en elpisker. Smag til med salt og hvid peber.

Fyld dild i og rør det hele godt sammen.

Har bedst af at hvile i køleskabet inden brug.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gravad laks med rævesauce

karakterer:
Opskriften er vist 185948 gange,
og udskrevet 3188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7606 (1810 kcal)
KJ pr. Portion 7606 (1810 kcal)
Vægt ialt 316 gram
Vægt pr. Portion 316 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2407 KJ (573 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 57.6 gram
Kulhydrat 15.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-25 12:30:47
Fin opskrift. Mht. Oliemængden tror jeg at der opstår en misforståelse. De 2 Dl går fint, man skal blot tænke denne mængde som en emulgering a la mayonnaise. Hold den tynde stråle, pisk rigeligt og giv dig tid. Så får du en smuk emulgeret sennepsdressing med den rette koncentration af smage. Det er synd at lave denne dressing for kraftig, da den let overdøver den fine smag af gravad fisk (specielt hvis du har en vild ørred filet) Med tørret dild er køleskabet et must. Lav den dagen før hvis du kan og lad den hvile.

  -   2018-01-02 21:47:33
Super let opskrift, men næste gang vil jeg prøve med 2 spsk olie, jeg brugte solsikkeolie, det blev godt. Hvis sukkeret ikke opløses helt, så hjælper det at give dressingen et hvil i køleskabet. Derefter skulle sukkeret være opløst.

  -   2016-12-26 18:23:47
Har lige lavet den til vores julefrokost, og læst forkert. Brugte kun 2 spsk olie og det smagte virkelig godt.

  -   2016-01-08 10:08:56
smagen bliver rigtig god med ca. 2 spsk. olie. jeg har meget svært ved at røre sukkeret ud. Har nogen et godt råd? På forhånd tak

  -   2015-10-19 20:23:27
Brug smagsneutral olie i stedet. Med mindre du elsker smagen af olivenolie, også på din laksemad.

  -   2014-11-07 15:58:52
Enig med Hans Norge som siger "for meget olie". 2 spsk. passer bedre.

  -   2013-05-26 20:21:25
Bland gerne dildsennepen i flødeskum og server til laksen. Lækkert.

  -   2013-03-10 12:12:50
Jeg har netop forsøgt på at lave en dilddressing og faldt over denne opskrift. Der er vist noget galt i mængden af olie, der skal op i, for jeg fulgte opskriften slavisk, men fik ikke alt den olie opløst i det øvrige. jeg tror det skal være 2 spsk. og ikke 2 dl, der skal i, det passer også meget bedre med hvad der opgives i andre lignende opskrifter.

  -   2012-06-11 22:46:50
Rør den op i flødeskum og server til laksen - det er himmelsk

  -   2005-01-01 01:01:01
God smag og hurtig at lave