Potée Champenoise

Potée Champenoise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 sprængt svineskank
800 g.sprængt kogestykke
8 sønderjyske kålpølser
2 dl.hvide bønner
4-6 storeeller 8-12 små gulerødder
4-6 storeeller 8-12 små majroer
2 porrer eller 8 forårsløg
1-2 Savoykål
 kødsnor
 persille
 salt
 
Opskrift:
Bestil kødet hos slagteren 2-3 dage i forvejen. Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand. Stil dem i køleskab 10-12 timer, før de skal bruges. Sæt svineskank og kogestykke over i en gryde i koldt vand, så det netop dækker kødet - 1½-2 l vand. Bring vandet i kog. Fjern skummet. Lad kødet koge ved svag varme under låg i ca. 1½ time. Mærk om kogestykket er kogt, så kødet slipper evt. ben og brusk. Tag kogestykket op på en tallerken. Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i suppen, hvor de skal koge med ca. 1½ time. Når bønnerne har kogt med i 1 time, tilsættes de rensede grøntsager. Porrerne/forårsløgene bindes sammen med en kødsnor. Kålen skæres i kvarte. Grøntsagerne tages op efter ca. ½ time. Pølserne kommes i suppen og koger med, til de er netop kogte. Kogestykket lægges i suppen, så kødet kan blive varmt igen. Svineskanken skal koge i alt ca. 3 timer for at være mør. Svineskank, kogestykke og pølser tages op. Suppen smages evt. til med lidt salt. Servér suppen med de hvide bønner i en suppeskål eller en dyb tallerken. Drys med persille. Kødet og grøntsagerne skæres i passende stykker og serveres på en flad tallerken sammen med pølsen.

Tips:

I stedet for kålpølser kan bruges andre kogepølser





karakterer:
Opskriften er vist 13530 gange,
og udskrevet 128 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu