Potée Champenoise
Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Bestil kødet hos slagteren 2-3 dage i forvejen.
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand. Stil dem i køleskab 10-12 timer, før de skal bruges.
Sæt svineskank og kogestykke over i en gryde i koldt vand, så det netop dækker kødet - 1½-2 l vand. Bring vandet i kog. Fjern skummet. Lad kødet koge ved svag varme under låg i ca. 1½ time. Mærk om kogestykket er kogt, så kødet slipper evt. ben og brusk.
Tag kogestykket op på en tallerken.
Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i suppen, hvor de skal koge med ca. 1½ time. Når bønnerne har kogt med i 1 time, tilsættes de rensede grøntsager.
Porrerne/forårsløgene bindes sammen med en kødsnor. Kålen skæres i kvarte. Grøntsagerne tages op efter ca. ½ time.
Pølserne kommes i suppen og koger med, til de er netop kogte. Kogestykket lægges i suppen, så kødet kan blive varmt igen.
Svineskanken skal koge i alt ca. 3 timer for at være mør. Svineskank, kogestykke og pølser tages op.
Suppen smages evt. til med lidt salt. Servér suppen med de hvide bønner i en suppeskål eller en dyb tallerken. Drys med persille. Kødet og grøntsagerne skæres i passende stykker og serveres på en flad tallerken sammen med pølsen.
Tips: I stedet for kålpølser kan bruges andre kogepølser |
|
Opskriften er vist 13530 gange,
og udskrevet 128 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne