Jule Plumkage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Hak alle frugterne i små stykker. Hæld ½ l whisky over eller Amoretto eller Rom.
Stil dem i køleskab i 3-5 dage. Når kagen skal bages, så hæld dem over i en sigte og sigt væden fra til senere brug. Hak vanille stængerne i en food processer sammen med sukkeret til vanille sukker. Kom smør i food processoren og blend med. Hæld det hele i en stor skål og tilsæt Whisky væsken fra frugterne og rør det godt sammen. Tilsæt de 8 æg, et af gangen og pisk godt sammen. Tilsæt i frugterne hakket chokolade og nøddeflagerne. Kom noget at melet i og rør det rundt. Gem resten af melet. Hæld nu frugtmassen over i dejen og rør det godt rundt, tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Lad dejen stå og trække i ca. ½ time før den hældes i forme og bages. Smør formen godt og kom dejen i bag kagen i ca. 1 ¼ time – 2 time ved 180 grader. Tiden afhænger af, hvor høj formen er, en lav form bager hurtigere end en høj. Men kagen er færdig når der ikke hænger dej på en strikkepind stukket i kagen. Eller når et kødtermometer er stukket i kagen og viser 95 grader. Tag kagen ud af formen og prik huller i med en strikkepind og hæld lidt Whisky i. Det kan undlades hvis man ikke ønsker kagen så stærk. Kagen skal helst laves ca. 1 måned før jul, og derefter opbevares i en boks i køleskabet, den bliver bedre af at stå. Den er særlig velegnet til frysning. |
|
Opskriften er vist 16876 gange,
og udskrevet 434 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Bent Ramsnæs - 2015-12-16 13:56:05 ½ liter whisky kan det passe ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne