Svineskank fra Trento

Svineskank fra Trento, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     
Svineskank fra Trento, billede 4 Svineskank fra Trento, billede 1 Svineskank fra Trento, billede 2 Svineskank fra Trento, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 svineskanke
 salt
4-5 laurbærblade
1 lille potte frisk rosmarin
2 helehvidløg
3 mellemstore løg
4 gulerødder
½-1 fl.tør hvidvin
 
 Tilbehør:
6 kartofler
1 tsk.tørret rosmarin
1 tsk.tørret timian
 salt
 peber
2 spsk.olivenolie
 
Opskrift:
Rids sværen flere steder og gnid den med salt. Kom skankene i en bradepande. Læg laurbærblade og rosmarinstilke ved, gerne lidt ind under skankene, så krydderurterne ikke forkulles. Pil hvidløgsfeddene, skær de pillede løg i kvarte og gulerødderne i 2 cm lange stave.

Læg grøntsagerne ved skankene og hæld vinen ved. Sæt bradepanden nederst i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. Steg skankene i ca. 3 timer, eller til kødet slipper benene.

Skrub og skyl kartoflerne godt. Skær dem i kvarte på den lange led. Kom dem i et ovnfast fad og drys dem med rosmarin, timian, salt og peber.

Fordel olien over. Sæt dem i ovnen, når der er ca. 1 time tilbage af stegetiden på skankene.

Ved servering skæres skankene i skiver. Fedt og blødt skind kasseres. Kødet spises sammen med kartoflerne af flade tallerkner. Skyen skummes for evt. fedt og serveres sammen med urterne i dybe tallerkner.





karakterer:
Opskriften er vist 34434 gange,
og udskrevet 1047 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-26 16:23:20
Tilsyneladende en spændende opskrift, men resultatet var ret kedsommeligt.

  -   2007-10-13 20:29:49
Jeg satte temperaturen ned til 150 grader og brugte så knap 5 timer. Til gengæld kunne kartoflerne ikke blive møre på 1 time, så efter klargøring fik de 8 min i mikroovnen og så i bradepanden og 1 time mens kødet blev mørt. Uhada hvor blev det godt. Næste gang vil jeg nok tage et par gulerødder med som tilbehør.