Svineskank fra Trento
Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids sværen flere steder og gnid den med salt. Kom skankene i en bradepande. Læg laurbærblade og rosmarinstilke ved, gerne lidt ind under skankene, så krydderurterne ikke forkulles. Pil hvidløgsfeddene, skær de pillede løg i kvarte og gulerødderne i 2 cm lange stave.
Læg grøntsagerne ved skankene og hæld vinen ved. Sæt bradepanden nederst i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. Steg skankene i ca. 3 timer, eller til kødet slipper benene. Skrub og skyl kartoflerne godt. Skær dem i kvarte på den lange led. Kom dem i et ovnfast fad og drys dem med rosmarin, timian, salt og peber. Fordel olien over. Sæt dem i ovnen, når der er ca. 1 time tilbage af stegetiden på skankene. Ved servering skæres skankene i skiver. Fedt og blødt skind kasseres. Kødet spises sammen med kartoflerne af flade tallerkner. Skyen skummes for evt. fedt og serveres sammen med urterne i dybe tallerkner. |
|
Opskriften er vist 34434 gange,
og udskrevet 1047 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Bodil, Kbhvn - 2012-03-26 16:23:20 Tilsyneladende en spændende opskrift, men resultatet var ret kedsommeligt. Kjeld - 2007-10-13 20:29:49 Jeg satte temperaturen ned til 150 grader og brugte så knap 5 timer. Til gengæld kunne kartoflerne ikke blive møre på 1 time, så efter klargøring fik de 8 min i mikroovnen og så i bradepanden og 1 time mens kødet blev mørt. Uhada hvor blev det godt. Næste gang vil jeg nok tage et par gulerødder med som tilbehør. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne