Gammeldags brunkål med skank

Gammeldags brunkål med skank, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gammeldags brunkål med skank, billede 4 Gammeldags brunkål med skank, billede 1 Gammeldags brunkål med skank, billede 2 Gammeldags brunkål med skank, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hvidkålshoved
100 g.sukker
 lidt smør
 
4 halve letsaltede svineskanke
5 l.kraftig flæskesuppe (bouillonterning + vand)
1 løg
2 hele kryddernelliker
2 gulerødder
0.5 knoldselleri
 salt
 peber
 
 
 
Opskrift:
Sukker brunes til karamel over svag varme. Tilsæt smørret. Heri brunes nu den groftsnittede kål.

De letsaltede svineskanke gives et hurtig opkog i spilkogende vand. Lægges herefter i braisergryde med løg stukket med 2 hele kryddernelliker urter og suppe.

Herpå kommes kålen og retten braiseres under låg i ovnen ved 200 grader C, ca. 2 timer (almindelig ovn). Trækker yderligere 30 minutter.

Kålen smages til med salt og peber og anrettes med skanke og urter.

Retten serveres med kogte hvide kartofler, rødbeder og sennep.





karakterer:
Opskriften er vist 92421 gange,
og udskrevet 1781 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-11-24 16:14:16
Og hvis der skal kogetid på, så vil jeg sige et sted mellem 1,5 - 2 timer, så burde den skanken i hvert fald være mør.

  -   2019-11-24 16:12:17
Skanken skal ganske enkelt koges til kødet er mørt og det let falder af benet. I øvrigt så brug 0,5 l fond og IKKE 5 l sådan som der står i opskriften. Det må være en tastefejl, at der står 5 l.

  -   2014-12-11 15:53:59
savner at vide, hvor længe skanken skal koges...? antal kg/ g skank...

  -   2014-10-25 15:30:35
Hvad er en braisergryde?