Gammeldags brunkål med skank
Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sukker brunes til karamel over svag varme. Tilsæt smørret. Heri brunes nu den groftsnittede kål.
De letsaltede svineskanke gives et hurtig opkog i spilkogende vand. Lægges herefter i braisergryde med løg stukket med 2 hele kryddernelliker urter og suppe. Herpå kommes kålen og retten braiseres under låg i ovnen ved 200 grader C, ca. 2 timer (almindelig ovn). Trækker yderligere 30 minutter. Kålen smages til med salt og peber og anrettes med skanke og urter. Retten serveres med kogte hvide kartofler, rødbeder og sennep. |
|
Opskriften er vist 92623 gange,
og udskrevet 1781 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (35 stemmer) |
|
Kommentarer Mesterkokken - 2019-11-24 16:14:16 Og hvis der skal kogetid på, så vil jeg sige et sted mellem 1,5 - 2 timer, så burde den skanken i hvert fald være mør. Mesterkokken - 2019-11-24 16:12:17 Skanken skal ganske enkelt koges til kødet er mørt og det let falder af benet. I øvrigt så brug 0,5 l fond og IKKE 5 l sådan som der står i opskriften. Det må være en tastefejl, at der står 5 l. anonym - 2014-12-11 15:53:59 savner at vide, hvor længe skanken skal koges...? antal kg/ g skank... Plet - 2014-10-25 15:30:35 Hvad er en braisergryde? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne