Hvidløgslam med persille og kartofler

Hvidløgslam med persille og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hvidløgslam med persille og kartofler, billede 4 Hvidløgslam med persille og kartofler, billede 1 Hvidløgslam med persille og kartofler, billede 2 Hvidløgslam med persille og kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
3 spsk.grofthakket persille
2 tsk.salt
1 kg.kartofler
3 dl.bouillon
3 skiverfranskbrødskrumme
3 fedpresset hvidløg
1 citron saft heraf
4-5 spsk.hakket persille
30 g.margarine
 
Opskrift:
Køllen udbenes helt eller delvist. Køllen fyldes med persille og lukkes med et par kødspid. Lammekøllen gnides med salt.

Kartoflerne skæres i tynde skiver, der lægges taglagt i et ildfast fad eller lille bradepande. Bouillon hældes ved, og lammekøllen lægges på kartoflerne.
Stilles i ovnen ca. 45 min ved 160 grader C alm. ovn.

Franskbrødskrumme, hvidløg, citronsaft, persille og margarine røres sammen og smøres på kødet.
Stilles atter i ovnen ca. 45 min. ved 160 grader.

Køllen trækker i ca. 20 min. indpakket i folie inden den skæres i skiver. Kartoflerne hældes i en skål og serveres til sammen med bønner, ærter eller broccoli.





karakterer:
Opskriften er vist 60323 gange,
og udskrevet 1582 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-21 08:02:57
Her skulle den have en 20-30 minutter ekstra, stegte den til den havde 75 grader i centrumstemperatur. Kartoflerne som persille/citronsmørret havde dryppet på smagte meget af citron, måske man forsigtigt kan blande kartoflerne lidt, bare pas på de ikke går i stykker.