Braiseret svineskank i gryde

Braiseret svineskank i gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Braiseret svineskank i gryde, billede 4 Braiseret svineskank i gryde, billede 1 Braiseret svineskank i gryde, billede 2 Braiseret svineskank i gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.svineskank
 friske krydderurter (oregano, merian, basilikum etc.)
 salt
 peber
 sojasauce
 smør
 vand
 
 Sauce:
 hvedemel
 evt.piskefløde
 
Opskrift:
Svineskankerne brunes på alle sider i smør eller margarine i en tykbundet gryde. Der tilsættes et par deciliter vand, salt, peber, krydderurter og sojasauce tilsættes, og retten steger under låg i ca. 2 timer til kødet er mørt. Tilsæt mere vand undervejs, den må ikke koge tør.

Skankerne tages op, skyen filtreres, skummes for fedt og jævnes med mel.

Skankerne "strippes" for skind og fedt, og det reelle kød skæres fra benet. Kødet anbringes i sovsen.

Serveres med pillekartofler eller kartoffelmos. Dertil syltede rødbeder, asier eller græskar.

Tips:

Der kan også bruges svineskank i skiver, så går det også lidt hurtigere med at få kødet mørt.





karakterer:
Opskriften er vist 94883 gange,
og udskrevet 1935 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-27 14:07:57
Smager himmelsk

  -   2008-12-11 19:51:22
Smager godt, er lidt svært at skære kødet fra benet