Agerhøns

Agerhøns, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøns

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
4 stk.agerhøns
 salt
 peber
125 g.fersk spæk
 hvedemel
100 g.smør eller margarine
5 dl.mælk, tynd fløde eller piskefløde
 
Opskrift:
De plukkede og rengjorte agerhøns tørres og indgnides med salt og peber indvendigt og udvendig. Opsættes og ombindes med tynde udbankede spækskiver, hvorefter de vendes i mel. Fedtstoffet brunes let, og fuglene brunes heri, indtil de er smukt lysebrune på alle sider. Nu tilsættes den kogende væske, varmen dæmpes, og fuglene steges under låg ca. 1 time. Ældre agerhøns kræver ofte 2 timers stegning, før de er tilstrækkelig møre.

Den istandgjorte indmad kan steges for sig eller sammen med agerhønsene. Skyen sies og jævnes. Båndene fjernes, fuglene deles på langs og garneres med salat etc.





karakterer:
Opskriften er vist 29246 gange,
og udskrevet 674 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-08 10:08:32
Jeg serverede dem med kartoffelmos i små skåle som kom ind i ovnen og waldorfsalat til