Spansk paella

Spansk paella, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Svinekød - Flæskesmåkød

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :
Spansk paella, billede 4 Spansk paella, billede 1 Spansk paella, billede 2 Spansk paella, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling hel
 
3 dl.langkornet ris
3 spsk.olivenolie
2 fedhvidløg
6 dl.fiskebouillon
1 tsk.salt
0.5 g.safran
0.5 laurbærblad
 
150 g.chorizopølse
250 g.svinemørbrad afpudset
 
1 rødpeberfrugt
200 g.tigerrejer rå
125 g.frosne ærter
250 g.muslinger fra dåse drænet vægt
 
1 citron
0.5 tsk.cayennepeber
 
2 tomater
Opskrift:
Kyllingen renses og gnides med salt, sættes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter.
Skru ned til 200 grader C. alm. ovn og steg videre til kyllingen er mør. ca. 45 minutter.


Svits risene i olien sammen med hakket hvidløg.
Hæld bouillon ved, tilsæt saltsafran og laurbærblad og lad det koge til risene er knapt møre, ca. 15 minutter.

Tilsæt scorizopølse og svinemørbrad i tern og lad det simre med et par minutter.

Hæld det hele over i en meget stor pande eller stort fad.


Del kyllingen i portionsstykker, skær peberfrugten i strimler og lad muslingerne vande af i en sigte.

Læg kyllingestykkerne eller kaninstykkerne på risen sammen med peberfrugt, rejer, ærter og muslinger.

Drys evt. med lidt citronsaft og cayennepeber.

Skær tomaterne i både, fordel dem i fadet og sæt det i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til alt er gennemvarmt.



Tips:

Der kan også bruges blæksprutter, som kan købes i specialforretningerne, tilsættes sammen med muslingerne.

Skal det være helt rigtigt skal det være kanin i stedet for kylling.





karakterer:
Opskriften er vist 134943 gange,
og udskrevet 2513 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu