Haresteg
Hovedingrediens : Gnavere - Hare Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Hinderne aftages med en skarp kniv, og af køllerne kan benene udtages.
Kødet sammenbindes da atter med bommulds- eller sejlgarn.
De øverste ryghvirvler omkring halsen hugges let med en økse fra den indvendige side
Haren indgnides i salt og peber, pensles med olie eller barderes med spækskiver og indsættes i brasdepande, der ligeledes er smurt med olie eller andet fedtstof.
Haren brunes, pensles atter, hvorefter de istandgjorte urter (f.eks. 1 løg og 2 gulerødder) lægges i bradepanden og herover hældes kogende vand.
Haren steges 1 time og dryppes til stadighed.
Den kogende mælk eller fløde tilsættes de sidste 10 minutter, inden haren udtages og forskæres.
Saucen kan tillaves som vildtsauce eller blot jævnes med kartoffelmel. Lidt citronsaft tilsættes og om nødvendigt salt. |
|
Opskriften er vist 33591 gange,
og udskrevet 1013 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Søren - 2010-03-11 20:40:38 Det bør oplyses at ældre harer af hankøn kan være ramme/trannede i smagen, hvorfor de bør overnatte i køleskabet i mælk/kærnemælk. anonym - 2005-01-01 01:01:01 temperatur og stegetid mgl. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne