Caribiske kyllingelår med karry og mango
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelår (diverse) Oprindelsesland : Caribien Indsendt : Red : |
|
|
Kokosmælk:
Overhæld kokoskødet med kogende mælk og lad blandingen trække i 15 minutter. Derefter hældes den i en si, beklædt med tyndt stof. Lad væden dryppe af. Pres kokosmelet godt ud (vrid evt. klædet), kassér det og gem væden. Kyllingelår: Lav et snit rundt om "ankelen" på hvert kyllingelår. Skær igennem til benet og fjern skind og brusk. Træk de lange flipstiverlignende sener ud - brug fingrene og pincet eller tang. Gnid lårene med salt, peber og karry og vend dem i mel. Brun dem på alle sider i halvdelen af smørret på en pande. Tør panden med lidt køkkenrulle og smelt resten af smørret i den. Svits en spiseskefuld karry i smørret. Spæd med bouillon og kog saucen op under omrøring. Skræl mangoerne og skær frugtkødet fra den flade sten i tykke både. Læg mangostykkerne i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Fordel lårene ovenpå og hæld saucen over. Læg låg eller alufolie over fadet og sæt det i den 200° varme ovn i ca. 35 minutter. Fjern låget 5-10 minutter før endt stegetid. Serveres med løse ris (gerne basmatiris) kokos- og bananchips. Tips: Kokosmælken kan i en snæver vending erstattes med piskefløde. |
|
Opskriften er vist 31416 gange,
og udskrevet 1047 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Hans Norge - 2013-01-18 15:02:35 Synd der ikke er billede til denne ret, den ser spænnende ud og skal prøves :-) Thit - 2011-10-01 09:20:39 Mums, det er blevet en af mine livretter! Freja - 2008-10-02 14:15:35 Man skal vel bruge kokosmælken til kokos chipsene xD Per - 2005-01-01 01:01:01 Kokosmælken vil jeg mene skal blandes i saucen, men det er jo muligt at købe kokosmælk på dåse så den øverste forklaring om hvordan man kan lave kokosmælk af kokosnød syntes jeg man kan springe over yvonne - 2005-01-01 01:01:01 hvad jeg kan se laver man saucen af bouillon karry og smør så godt spørgsmål susan hvor kommer kokosmælken ind ??? Steffen - 2005-01-01 01:01:01 Når man overhælder kokoskødet med mælk laver saucen, som man hælder over lårene... Susan - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god, men hvor i opskriften kommer kokos ind ??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne