Ayam Panggang (krydret ovnstegt kylling)
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Indonesien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn.
Skær kyllingen over i to halvdele med en stor kniv eller fjerkræsaks. Skær på langs af ryggrad og brystben.
Undgå at vingerne brænder på ved at lægge dem ind under kyllingen. Læg kyllingen med skindsiden opad på en rist i en bradepande og steg den i ovnen i 30 minutter.
Mens kyllingen steger, lægges chili, hvidløg, peberkorn og farin i en lille foodprocessor eller morter og blendes eller stødes, indtil blandingen er jævn. Tilsæt soyasauce, gurkemeje og limejuice og fortsæt, til det er blandet godt sammen. Smør krydderiblandingen jævnt ud over kyllingen og fordel smørstykkerne ovenpå. Steg i 25-30 minutter mere eller indtil kyllingen er gennemstegt. Kan både serveres varm og ved stuetemperatur. Pyntes evt. med limebåde og friske urter. |
|
Opskriften er vist 106979 gange,
og udskrevet 1675 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Den bløde mand - 2011-01-20 19:59:07 vivi Jeg tror du skal regne vægten af benene fra... Det er ikke alle der spiser dem :-) vivi - 2010-03-13 13:11:10 er der nogen som kan spise 750g kylling? Per - 2009-09-05 12:59:28 Vi serverede nanbrød til selvom det godt nok er indisk, men retten kan også fordanskes lidt med en grøn salat eller pommes frits. Lone - 2005-01-01 01:01:01 For dem, der kan tåle stærk mad, er det her en helt fantastisk ret! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne